Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΕΑ ΚΑΙ ΔΣΕ
«Να διδαχθεί η πραγματική Αντίσταση»

Πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή 40 εκπροσώπων από 20 Παραρτήματα και έξι επιτροπές που προχωρούν στην ίδρυση νέων Παραρτημάτων στο νομό Αττικής, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, στα γραφεία του στην Αθήνα (Μαυρομματαίων 12). Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός της δράσης τους για την καλύτερη προβολή και διεκδίκηση προβολής της αληθινής ιστορίας των αγώνων, στόχων και οραμάτων των αγωνιστών και αγωνιστριών της ΕΑ και του ΔΣΕ, καθώς και η παραπέρα ανάπτυξη και μαζικοποίηση του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη και στο διάλογο που έγινε τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για την προβολή της αληθινής ιστορίας και μέσα από τα σχολικά βιβλία. Επίσης, η απαίτηση για την ανέγερση στην Αθήνα μνημείου της ΕΑ με την προτομή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο), αλλά και μνημείων της ΕΑ και του ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, σημειώθηκε η ανάγκη για την ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ πριν πεθάνουν όλοι οι αγωνιστές.

Η σύσκεψη καταδίκασε την κυβερνητική τακτική να αρνείται να δεχτεί εκπροσώπους των αγωνιστών της περιόδου 1941 - 1949. Ενώ καταγγέλθηκε η προπαγάνδα που αναπτύσσεται - και μέσα από διάφορα ΜΜΕ - για διαστρέβλωση της πραγματικής ιστορίας της ΕΑ και του ΔΣΕ, της αντιφασιστικής πάλης των λαών και ιδιαίτερα η απόπειρα εξίσωσης του Στάλιν με τον Χίτλερ, του κομμουνισμού με το φασισμό με στόχο την αθώωση των εγκλημάτων του φασισμού - ιμπεριαλισμού και τη συκοφάντηση του αντιφασιστικού αγώνα των λαών και του σοσιαλιστικού στρατοπέδου και πρώτ' απ' όλα της ΕΣΣΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ