Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»: Με την καθολική συμμετοχή τους στην 24ωρη, χτεσινή, απεργία, οι εργαζόμενοι στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας») έδωσαν αποφασιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της γαλλικής πολυεθνικής «LAFARGE» να επιβάλει τη «νέα οργανωτική δομή» που αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και μειώνει τον αριθμό του προσωπικού στο μισό. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κλεισίματα δρόμων και μαζική εξόρμηση στην αγορά «Μοδιάνο» της Θεσσαλονίκης ενάντια στην τρομοκρατία και στις απολύσεις φοιτητών από τα τηλεφωνικά κέντρα «Πληροφορίας» του ΟΤΕ πραγματοποίησαν χτες φοιτητές με απόφαση των Συντονιστικών Επιτροπών Ιατρικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Γεωλογίας, Κτηνιατρικής. Οι φοιτητές κατήγγειλαν τον εξαναγκασμό σε παραίτηση των συνδικαλιστών φοιτητών και την τρομοκρατία στους 400 περίπου φοιτητές που εργάζονται στις «Πληροφορίες» του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα (από 4 μήνες έως 1 χρόνο) παραμένουν οι 130 συμβασιούχοι του Δήμου Χαλκιδέων και επιπλέον άνεργοι πολλοί απ' αυτούς, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται. Χτες απέκλεισαν την Υψηλή Γέφυρα για τρεις ώρες. Την έμπρακτη συμπαράσταση εξέφρασε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ»: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να αντιμετωπιστούν οι δραματικές ελλείψεις του νοσοκομείου, απαίτησαν οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ» χτες με μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Με απόφαση του σωματείου τους πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 π.μ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου τη Δευτέρα 29 Γενάρη. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρεται στις διώξεις των δύο συνδικαλιστών που μετακινήθηκαν από το γενικό γραμματέα Χαρ. Κόκκινο και στις νέες μετακινήσεις που σκοπεύει να κάνει παρακάμπτοντας το υπηρεσιακό συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ