Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Πολύτιμη συμβολή στους αγώνες του ΠΑΜΕ

Στο διάστημα που μεσολάβησαν από το προηγούμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επιβεβαιώθηκε ότι «όποιο κομμάτι της αστικής τάξης και να διαχειρίζεται την εξουσία, όταν έχει ως κριτήριο και κινητήριο μοχλό την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτή η διαχείριση μόνο προβλήματα παράγει για τους εργαζόμενους», επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σημείωσε ότι το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη αγώνων, άλλοτε αυτοτελώς και άλλοτε σε κοινή δράση με το νεολαιίστικο αγωνιστικό κίνημα, το κίνημα των αγωνιζόμενων αγροτών «την ΠΑΣΥ, τους αγωνιζόμενους μικροβιοτέχνες και μικρέμπορους».

«Αναμφισβήτητα χωρίς αυτές τις αντιστάσεις, χωρίς αυτούς τους αγώνες, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα», υπογράμμισε και εξήγησε ότι «ήταν πολύτιμη η συμμετοχή, η συμβολή της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στο να καταγραφεί το ΠΑΜΕ ως η ποιο αξιόπιστη, μαζική και μαχητική δύναμη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που αναπτύσσει δράση και παίρνει πρωτοβουλίες συντονισμού των αγώνων».

Προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι θα βρεθούν μπροστά στις αυξανόμενες προσπάθειες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να εγκλωβίσει δυνάμεις στη λογική του «κοινωνικού εταιρισμού», υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ αισθάνεται τις πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις που έχει σήμερα ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Ωστε οι εργαζόμενοι «να πειστούν ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός της σοσιαλιστικής οικοδόμησης που και επίκαιρος και αναγκαίος και ρεαλιστικός είναι». Να απαγκιστρωθούν από τα κόμματα του δικομματισμού, «να πειστούν για την ανάγκη να στηρίξουν πιο μαζικά, πιο μαχητικά το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ