Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης:

«

Η συμφωνία της κυβέρνησης στην αύξηση από το ΝΑΤΟ των δυνάμεών του κατοχής και πολέμου στο Αφγανιστάν και η απόφασή της να ενισχύσει τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να συναντήσει τη σύσσωμη κατακραυγή του ελληνικού λαού.

Είναι πράξη εγκληματική, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη.

Η ενίσχυση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν σημαίνει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας και σε άλλους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι έκθετη ακόμα και απέναντι σε προηγούμενες διακηρύξεις της ότι δε θα αύξανε τα ελληνικά στρατεύματα που έστειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο πόλεμος στον οποίο συμμετέχει δεν είναι κατά της τρομοκρατίας, είναι τρομοκρατικός και έτσι πρέπει να κριθεί από το λαό.

Ο λαός πρέπει να απαιτήσει την άμεση και χωρίς όρους επιστροφή του ελληνικού στρατού από το Αφγανιστάν και από όπου αλλού εκτός συνόρων βρίσκεται.

Καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό στρατό του πολέμου και της τρομοκρατίας κατά των λαών.

Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα οφείλει να δυναμώσει την πάλη του, να δώσει τη δική του απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ