Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυναμώνουμε την ταξική ενότητα, ισχυροποιούμε τους διεκδικητικούς αγώνες

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ξεκίνησαν χτες στη Νίκαια οι εργασίες του Συνεδρίου, με την παρουσία εκπροσώπων του ταξικού κινήματος από την Ελλάδα και άλλες χώρες

Με αισιοδοξία και οδηγό την πολύχρονη αγωνιστική εμπειρία του κλάδου, που σφυρηλατεί την πίστη στη δύναμη της ταξικής πάλης, ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκλεγμένων, από κάθε περιοχή της χώρας, συνέδρων που εκπροσωπούν τους εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες του κλάδου.

Οι οικοδόμοι επιθεωρούν τις δυνάμεις τους, σχεδιάζουν και θέτουν στόχους, ώστε η Ομοσπονδία να βρίσκεται σταθερά «στην πρώτη γραμμή για ένα καλύτερο αύριο και ένα καλύτερο οικοδομικό κίνημα», όπως σημείωσε «ανοίγοντας» τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Χαντζιάρας, με στόχο την ενίσχυση της πρωτοπόρας δράσης, μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ώστε η Ομοσπονδία να συμβάλει ακόμα πιο αποφασιστικά στην ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργατών του κλάδου, στην ενίσχυση συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης. «Η ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα αποτελεί από την επομένη του συνεδρίου σοβαρό εμπόδιο στην αντεργατική πολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής.

Με κεντρικό σύνθημα «Δυναμώνουμε την ταξική ενότητα, ισχυροποιούμε τους διεκδικητικούς αγώνες, καταδικάζουμε την αντεργατική πολιτική», το οποίο δέσποζε σε πολύχρωμο πανό μέσα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας, οι σύνεδροι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργο Μαυρίκο και τον γενικό γραμματέα της (UITBB) Διεθνούς Κλαδικής Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις κατασκευές Χοσέ Ντινίζ, οι οποίοι χαιρέτισαν το συνέδριο. Επίσης, στην πολυμελή αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργος Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Αποψη από το προεδρείο και το «σώμα» του 21ου Συνεδρίου
Αποψη από το προεδρείο και το «σώμα» του 21ου Συνεδρίου
Ακόμα, οι σύνεδροι καλωσόρισαν τον Μιχάλη Παπανικολάου, από την Ομοσπονδία Οικοδόμων της Κύπρου, τον Ρόμπερτ Κάμπους από την Μπολιβαριανή Ενωση Οικοδόμων της Βενεζουέλας, τον Ντούσκο Βούκοβιτς από τη Σερβία, τις Γιούνεζ Σέμπα, Αλγκούντι Μιγκάν και Αλχαβι Χαϊάντ από τη Συρία, όπως επίσης τους Δήμο Θεοδώρου, πρόεδρο της ΟΕΚΙΔΕ, Σάββα Τσιμπόγλου πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, πρόεδρο του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και τον Δημήτρη Βαρελά, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, που με την παρουσία τους ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη και η συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος. Στο πλαίσιο των εργασιών, χτες, παρουσιάστηκε η εισήγηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Πάσουλα, ενώ το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει ομιλίες των αντιπροσώπων. Οι εργασίες ολοκληρώνονται αύριο με την εκλογή νέας διοίκησης και την ψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ