Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Η «ΜΑΜΑ» ΟΡΓΑΝΩΣΗ: «Ως προσκλητήριο σε οργανώσεις της διεθνούς τρομοκρατίας διαβάζουν την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα αμερικανικές και ελληνικές ανώτατες πηγές που φοβούνται ότι η διασύνδεση, εάν δεν έχει ήδη υπάρξει, είναι πολύ κοντά» (η Α. Σπανού στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΩΚΤΕΣ; «Πέραν του ότι ο συντάκτης μιας προκήρυξης γράφει ό,τι νομίζει γενικώς, υπάρχει και η υπόνοια πως μπορεί να γράφει κι ό,τι νομίζει πως θα μπερδέψει τους διώκτες του» (ο Γ. Λακόπουλος στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΤΑ... ΚΑΦΕΝΕΙΑ: «Οι τρομοκράτες διακινούν τις ίδιες μπαρούφες που ακούγονται σε όλα τα ελληνικά καφενεία, που αναπτύσσονται σε όλα τα ελληνικά κανάλια και που γράφονται στις περισσότερες ελληνικές εφημερίδες. Στη χώρα μας, δηλαδή, πολλοί άνθρωποι είναι ήδη βαθύτατα πεπεισμένοι ότι οι Αμερικάνοι είναι φονιάδες των λαών, ότι η Χεζμπολάχ είναι κάτι χρήσιμο για την κοινωνία, ότι η Ευρώπη κατέχεται από τις ΗΠΑ, ότι ζούμε σε καθεστώς "δικτατορίας της νέας οικονομικής και πολιτικής τάξης"» (ο Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

ΕΧΕΤΕ, ΕΧΕΤΕ... «Συνοπτικά έχουμε να κάνουμε μ' ένα απλοϊκό αριστερίστικο κείμενο με πρωτόλειες διεθνείς αναλύσεις που όμως δείχνει μια διαφορετική σκέψη από εκείνη της 17Ν (...) αυτό για το οποίο δε χωράει καμιά αμφιβολία είναι ότι έχουμε μια νέα ηγεσία με ισχυρή αντίληψη "κοινού διεθνούς αγώνα"» (ο Π. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ»... «Από τα πολυσέλιδα κείμενα τώρα υπάρχει μια 5σέλιδη προκήρυξη με ξεκάθαρες θέσεις, απλά γραμμένες αλλά και με φανερή διάθεση ανάδειξης της τρομοκρατικής οργάνωσης στην ηγεμονία του συγκεκριμένου χώρου. "Με την προκήρυξη ξεκαθαρίζει πια τη θέση της, ότι πλέον ηγείται του χώρου των οργανώσεων βίας. Σε πρώτη φάση ο πρώτος αποδέκτης είναι ο χώρος όπου κινούνται ιδεολογικά και ο δεύτερος άτομα που έχουν αποτραβηχτεί από την ενεργό πολιτική διεκδίκηση" τονίζει η διεθνολόγος Μαίρη Μπόση» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ