Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοκληρώνεται σήμερα το 21ο Συνέδριο

Από την πρώτη μέρα των εργασιών
Από την πρώτη μέρα των εργασιών
Ολοκληρώνονται σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας «Μάνος Λοΐζος» οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με την εκλογή της νέας διοίκησης και την ψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού. Το Συνέδριο, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και συνεχίστηκε χτες με ομιλίες αντιπροσώπων εκλεγμένων από τα πρωτοβάθμια Συνδικάτα σε κάθε περιοχή της χώρας, θα δώσει εφόδια για την ενίσχυση και την οργάνωση των εργατικών αγώνων όχι μόνο στον κλάδο των κατασκευών, αλλά συνολικά της εργατικής τάξης.

Παρουσιάζοντας την εισήγηση ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης Γιάννης Πάσουλας αναφέρθηκε αναλυτικά στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης και στο πώς αυτή εκφράζεται στην όξυνση των προβλημάτων των οικοδόμων. Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας της εργατικής τάξης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποδυναμώνεται ο ρεφορμισμός, ο οπορτουνισμός, να σχεδιάζεται και να οργανώνεται η πάλη σε ταξική βάση, να ενώνει την εργατική τάξη στη βάση - τάξη ενάντια σε τάξη. Αυτό που φοβούνται είναι η ταξική ενότητα των εργατών, η αφύπνιση των λαών, η ανάπτυξη του ταξικού εργατικού κινήματος. Εμείς σ' αυτή την κατεύθυνση συστρατευόμαστε. Παλεύουμε για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις σύγκρουσης και ανατροπής της δικτατορίας του κεφαλαίου».

Τόσο η εισήγηση, όσο και ο προβληματισμός που κατατέθηκε μέσα από τη συζήτηση εστίασαν σε ζητήματα ισχυροποίησης της Ομοσπονδίας, τη λειτουργία των συνδικάτων, την παρέμβαση στους νεαρούς και τους μετανάστες οικοδόμους, το δυνάμωμα της εργατικής αλληλεγγύης. Αλλωστε τη σημασία της συντονισμένης ταξικής πάλης ανέδειξε η παρουσία στο Συνέδριο συνδικαλιστών από τις οικοδομικές ομοσπονδίες σε Βενεζουέλα, Συρία, Αλβανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Σερβία, αλλά και από την ΠΕΜΕΝ, το ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, την ΠΟΛ, την ΟΕΚΙΔΕ κλπ. Επίσης χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκος, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Κλαδικής Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις κατασκευές, Χοσέ Ντινίζ, και ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τις 22/1 το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (2016-01-14 00:00:00.0)
Τριάντα χρόνια στο μετερίζι των ταξικών αγώνων (2007-01-06 00:00:00.0)
Σταθερά στο δρόμο της ταξικής πάλης (2004-01-23 00:00:00.0)
Με στόχο την ενίσχυση του ταξικού μετώπου (2004-01-18 00:00:00.0)
Μέτωπο για αντίσταση και ανατροπή (2001-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ