Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι στη μάχη της απεργίας

Δύναμη συσπείρωσης το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων

Στα λιμάνια έχει ήδη ξεκινήσει η μάχη για την οργάνωση της απεργίας
Στα λιμάνια έχει ήδη ξεκινήσει η μάχη για την οργάνωση της απεργίας
Γίνεται σαφές ότι η απεργία που προετοιμάζεται για το δεύτερο 15ήμερο του Φλεβάρη αποκτά ιδιαίτερη σημασία για κάθε εργάτη της θάλασσας, αλλά και για τους νησιώτες, που πλήττονται από την εφοπλιστόδουλη πολιτική της τωρινής όπως και προηγούμενης κυβέρνησης. Οι ναυτεργάτες, με την πλούσια πείρα της απεργίας του περασμένου Φλεβάρη, μπορούν με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος και συσπειρωμένοι στο διεκδικητικό πλαίσιο των συνεπών ταξικών δυνάμεων της ΠΕΜΕΝ, του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» να συγκρουστούν με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, να δυναμώσουν το Πανεργατικό Μέτωπο, να δώσουν ώθηση στον αγώνα για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών του συνδικαλιστικού κινήματος, για να ανοίξει ο δρόμος για μια φιλολαϊκή πολιτική.

Να διεκδικήσουν:

  • Την κατάργηση των εγκριτικών πράξεων και των ειδικών συνθέσεων. Την κατάργηση της συνταγματικής κατοχύρωσης του ΝΔ 2687/53, στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.
  • Σταθερή δουλιά, απορρόφηση όλων των ανέργων, διπλά πληρώματα, ίση αμοιβή και ίση εργασία, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και προστασία των ανέργων.
  • Πλήρη κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ, είσπραξη όλων των οφειλών των εφοπλιστών, αύξηση των συντάξεων στο 80% των αποδοχών.
  • Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σύγχρονες, φτηνές, καθημερινές, ασφαλείς, κόντρα στο διαλυτικό κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στα πλαίσια μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής να δημιουργηθεί ο Εθνικός Οργανισμός Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
  • Αποκλειστικά ενιαία, δημόσια, δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ