Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δρομολογούνται απολύσεις

Στο έλεος των εκβιασμών της εργοδοσίας, που θέλει να προχωρήσει σε νέα μείωση του προσωπικού τουλάχιστον κατά 15 άτομα, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ» (εφημερίδα «Μακεδονία» κλπ). Η επιχείρηση ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην οικειοθελή αποχώρηση ή την απόλυση. Από τις 15 απολύσεις οι πέντε αφορούν δημοσιογράφους.

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι, προσέφυγαν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητώντας προστασία από τη νέα επίθεση της εργοδοσίας, που στα τελευταία 3 χρόνια βαίνει διαρκώς κλιμακούμενη. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, που συνεδρίασε χτες, αποφάσισε να... διαμηνύσει στη διοίκηση της επιχείρησης πως δεν περισσεύουν δημοσιογράφοι και ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Με αυτόν τον τρόπο το ΔΣ της Ενωσης εμφανίζεται να συναινεί στην παραπέρα μείωση του προσωπικού, δηλαδή την απώλεια επιπλέον θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο ζήτημα των «εθελούσιων» απολύσεων, καθώς είναι δικαίωμα του καθένα να αποχωρήσει από τη δουλιά του.

Εξελίξεις στο «Sportime»

Στη μεταβολή του ραδιοφωνικού σταθμού «Sportime» από σταθμό γενικού περιεχομένου σε... ερτζιανό τζουκ-μποξ, προχωρεί η νέα διοίκηση καταστρατηγώντας την άδεια λειτουργίας του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Η μεταβολή αυτή έρχεται να προστεθεί, όπως τονίζεται, στις ιδιοκτησιακές παλαιότερες περιπλανήσεις σε οφ σορ εταιρείες, τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και τη μη εφαρμογή των ΣΣΕ, τις καθυστερήσεις πληρωμών, τους εξαναγκασμούς σε παραιτήσεις, τις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι «κανείς δεν ενημερώνει τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που επιτρέπεται να πωλούν, μεταβιβάζουν, ενοικιάζουν ή και... δανείζουν τίτλους τους, αλλά με τα χρέη να παραμένουν αρρύθμιστα και σε πολλές περιπτώσεις... αζήτητα και χαμένα». Καλεί δε, τον υπουργό Επικρατείας και το ΕΣΡ να ασκήσουν αμέσως τις αρμοδιότητες που ο νόμος ορίζει, αλλά και τους εργαζόμενους γενικότερα στο χώρο του Τύπου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ δηλώνει την απόφασή της να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε τρόπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διέγραψε δημοσιογράφο επειδή απέργησε! (2011-01-14 00:00:00.0)
Σφοδρή επίθεση στον Τύπο και τα ΜΜΕ (2010-11-25 00:00:00.0)
Απεργία στην «Sportime» (2007-12-08 00:00:00.0)
Απεργία την Τρίτη (2006-10-27 00:00:00.0)
Απολύσεις και στη «Μακεδονία» (2005-10-01 00:00:00.0)
Απόλυση στη «Sportime» (2005-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ