Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζουν υπαλλήλους που υπερασπίστηκαν δάσος

Στα δικαστήρια σέρνουν και πάλι την Παρασκευή 2 Φλεβάρη δημόσιους υπάλληλους της ΕΥΔΑΠ και του Δασαρχείου Πεντέλης, γιατί ...υπερασπίστηκαν δημόσια δασική περιουσία που βρίσκεται δίπλα στο φράγμα του Μαραθώνα! Το μπαράζ τρομοκρατικών διώξεων έχει εξαπολυθεί μετά την εναντίωση των υπαλλήλων σε φερόμενο ιδιοκτήτη της έκτασης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το 1991 και 1992 αγόρασε χαρακτηρισμένες δημόσιες δασικές, αλλά και αναδασωτέες εκτάσεις περίπου 25 στρεμμάτων στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι το Δασαρχείο είχε καταθέσει μήνυση στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη και το 2001 το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 6 χρόνια φυλακή και 150 εκατ. δρχ. πρόστιμο. Ομως, το 2005 αθωώθηκε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, αφού προσκόμισε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής, το οποίο σημείωνε ότι το Δημόσιο δεν έχει δικαιώματα στην έκταση. Ενα έγγραφο που λίγες μέρες μετά τη δίκη ανακλήθηκε από την ίδια την υπηρεσία!

Την ίδια στιγμή όμως που τα δικαστήρια αθώωναν τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη, εισαγγελέας - μετά από μηνύσεις - παρέπεμψε τους υπαλλήλους που κατέθεσαν υπέρ του Δημοσίου στο Εφετείο για ...ψευδορκία! Η δίκη είχε αναβληθεί στις 2 Οκτώβρη και γίνεται μεθαύριο Παρασκευή στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Κατηγορούμενοι είναι η Δ. Κόττα - Γαβρά, υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, και οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Α. Καζάση, Ε. Σέρβου και Γ. Μπουλντούκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ