Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική παρέμβαση για τα «γιατροσόφια»

Ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί για τις υποτιθέμενες θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν τα φύλλα της ελιάς προκάλεσε την παραγγελία κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος. Η έρευνα θα διενεργηθεί από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένη Σίσκου, η οποία καλείται να εξακριβώσει αν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς και να εντοπίσει εάν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί με δόλο αδικήματα και από ποιους.

Να είναι άκρως επιφυλακτικοί και πολύ προσεκτικοί σε πολυδιαφημιζόμενες, από ανεύθυνα και αναρμόδια άτομα, «θεραπευτικές αγωγές», που δεν έχουν τύχει επιστημονικής τεκμηρίωσης και η αποτελεσματικότητά τους αμφισβητείται από την ιατρική κοινότητα, συνιστά στους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με ανακοίνωσή του με αφορμή το θόρυβο γύρω από τα φύλλα ελιάς και τις φημολογούμενες ιδιότητές τους.

Επιβάλλεται οι πολίτες να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους, να ακολουθούν τις οδηγίες του, να μη διακόπτουν τη θεραπεία που τους έχει χορηγήσει, προκειμένου να πειραματιστούν με διάφορα «γιατροσόφια» αμφιβόλου θεραπευτικής αξίας και δράσης, ενίοτε και επικίνδυνα, τονίζει ο ΙΣΑ. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά σε όσους πάσχουν από σοβαρά και δυσίατα νοσήματα, να μη διακόψουν τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθούν παρασυρόμενοι από το κλίμα των ημερών, διότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να υποτροπιάσει ή να επιδεινωθεί η νόσος από την οποία πάσχουν και να τεθεί σε κίνδυνο και η ζωή τους ακόμα. Υπαρκτός είναι επίσης ο κίνδυνος δηλητηριάσεων από τη χρήση φυτοφαρμάκων για το ράντισμα των ελαιόδεντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ