Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2 - 1
Μαγκιά τους

Η έκπληξη ολοκληρώθηκε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε με 2 - 1 (61' Τζόρτζεβιτς πεν., 73' Μπαμπανγκίντα - 98' Κοντογουλίδης) από τον Ολυμπιακό αλλά ήταν ο μεγάλος κερδισμένος. Με το 2 - 0 από την πρώτη αναμέτρηση, ήταν αυτός που σφράγισε το εισιτήριο, για τους 4 του κυπέλλου. Οπου θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα και έχει κάθε δικαίωμα να σκέφτεται και τον τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι», μέχρι ένα σημείο, προσπάθησαν αλλά γενικά ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν τον έλεγχο. Δεν κατάφεραν όμως να σκοράρουν και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν. Ελεγχαν τον αγώνα, με συνεχές μαρκάρισμα στο κέντρο και την άμυνα, ενώ έγιναν και επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Απέναντι σε μια συμπαγή, με γνώση τού τι θέλει και πώς θα το καταφέρει ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή κυκλοφορία και σωστές επιλογές. Δεν μπορούσε ή δεν του επέτρεψαν οι αντίπαλοι να δημιουργήσει χώρους και έτσι στηριζόταν σε «γιόμες».

Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να φτάσει στα μισά (ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα). Εχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση του διαιτητή, Κοντογιαννίδη. Που δεν είδε (;) τα οφθαλμοφανή επιθετικά φάουλ (από τον Κωνσταντίνου) πριν τον - πλέον σωστό - καταλογισμό του πέναλτι και το δεύτερο γκολ. Και πάλι, πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν. Πάλεψαν, όσο μπορούσαν, και τελικά δικαιώθηκαν. Χάρη σ' ένα ...παιδαριώδες λάθος του Ζεφλάκοφ, που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Κοντογουλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ