Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Αναστολή της απεργίας υπαγορευμένη από τους εφοπλιστές

Πρόκληση για τους ναυτεργάτες η χτεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ναυτεργατικά συμφέροντα, πήραν πίσω την απόφαση που οι ίδιοι είχαν εγκρίνει, για απεργιακές κινητοποιήσεις από το δεύτερο 15ήμερο του Φλεβάρη! Αυτό αποφασίστηκε χτες, στη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, με μυστική ψηφοφορία και συγκεκριμένα με 8 ψήφους κατά της απεργίας, 6 υπέρ και ένα λευκό.

Η προσπάθεια των χειραγωγημένων από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους συνδικαλιστών, έγινε εμφανής και από τις τοποθετήσεις τους στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς τα επιχειρήματά τους ενάντια στην απεργία ήταν όχι μόνο σαθρά, αλλά και «έβγαζαν μάτι» ότι ήταν υπαγορευμένα από τις δυνάμεις που έχουν επιλέξει να υπηρετούν. Εφτασαν, δε, στο σημείο να έρθουν σε αντιπαράθεση ακόμα και με το «κολοβό» διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΝΟ, το οποίο και οι ίδιοι είχαν προσυπογράψει και έχει ήδη σταλεί με εξώδικο στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις εφοπλιστικές Ενώσεις.

Αυτή η πλειοψηφία, που, εκτός των άλλων, αποδεικνύει τη μεγάλη αναγκαιότητα για την αλλαγή των συσχετισμών στην ΠΝΟ και τον εκσυγχρονισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στους ναυτεργάτες, καθώς αυτήν την περίοδο η αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται σε βάρος τους με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Από τις ταξικές δυνάμεις των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καταγγέλθηκε αυτή η απόφαση και τονίστηκε ότι επιβεβαιώνεται η επιτακτική ανάγκη για τη συσπείρωση δυνάμεων, την οργάνωση και την ανάπτυξη αγώνων με πολύμορφες κινητοποιήσεις και απεργίες για την αναχαίτιση αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ