Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λούλα Λογαρά
Λούλα Λογαρά
Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΠΥΡΟΥ Αλέξανδρου ΤΖΑΤΖΑΝΗ, τον οποίον θυμάμαι τη μέρα του θανάτου του Στάλιν να 'χει μείνει όλη μέρα άρρωστος στο κρεβάτι, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της Αχτίδας Α` Πειραιά, 1.000 ευρώ.

Κώστας Τζατζάνης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος γεννήθηκε στη Δόμβραινα Θηβών. Τα πρώτα του βήματα στους λαϊκούς αγώνες ήταν με τη συμμετοχή του ως Αετόπουλο και αργότερα στην ΕΠΟΝ στην Κατοχή Για την αντιστασιακή δάση του, του απονεμήθηκε σχετικό μετάλλιο.

Το 1951 έφυγε στην Ιταλία για να σπουδάσει Κτηνιατρική. Εκεί συμμετείχε στο ιταλικό φοιτητικό κίνημα ως στέλεχος του ΚΚΕ και αργότερα της ΕΔΑ, της οποίας υπήρξε γραμματέας Ιταλίας κατά τη διάρκεια της χούντας. Ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση. Το 1975 έρχεται στην Ελλάδα και συμβάλλει αποφασιστικά στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Συνέλευσης για τη Χιλή στην Αθήνα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στην περιοχή της Τοσκάνης. Εργάστηκε ως επαγγελματίας στην περιοχή Γκροτέσκο, όπου έζησε έως το θάνατό του.

Ο Γιώργος Αγγελίνας εργάστηκε στην Ιταλία πάντα ως στέλεχος του ΚΚΕ.

Τα τελευταία χρόνια παρέμενε επί 6 μήνες κάθε χρόνο στο Λουτράκι, όπου συμμετείχε ενεργά ως μέλος της ΚΟΒ Λουτρακίου - Περαχώρας με πολύπλευρη δράση στην προώθηση της πολιτικής του ΚΚΕ.

Παναγιώτης Ράπτης
Παναγιώτης Ράπτης
Οι σύντροφοι και φίλοι του υπόσχονται να συνεχίσουν στα βήματα του Γιώργου και στη μνήμη του προσφέρουν 900 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου - Περαχώρας.

* * *

φΩΤ.

Στις 25 Δεκέμβρη 2006 «έφυγε» από κοντά μας η ΝΟΤΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, η οποία αγωνίστηκε για τα ιδανικά του κόμματός της από την Κατοχή, με ενεργό συμμετοχή σε διάφορες θέσεις.

Στη μνήμη της και για να συμβάλω στην οικονομική εξόρμηση, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, 750 ευρώ.

Δημήτρης Ευθυμιάδης

* * *

Φωτ.

Ο σύντροφός μας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ. Συμμετείχε επίσης στην Εθνική Αντίσταση όλη η οικογένειά του στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Λευκάδα. Δύο αδέλφια του δολοφονήθηκαν από συνεργάτες των κατακτητών. Ο Τριαντάφυλλος όμως συνέχισε ανυπότακτος τον αγώνα και για τη δράση του πιάστηκε, βασανίστηκε φρικτά και φυλακίστηκε.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε τη δράση του από τις γραμμές της ΕΔΑ και το συνδικαλιστικό κίνημα, ως μέλος του σωματείου οικοδόμων.

Η δικτατορία της 21ης Απρίλη τον συλλαμβάνει και τον εξορίζει για περισσότερα από τρία χρόνια στη Γυάρο και στη Λέρο. Ο Τριαντάφυλλος, όμως, αλύγιστος υπερασπίστηκε τις αρχές του ΚΚΕ.

Δημήτρης Ράπτης
Δημήτρης Ράπτης
Με την επιστροφή του από την εξορία, συνέχισε την αντιδικτατορική δράση από τις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ. Υπήρξε υπόδειγμα σεμνότητας, σταθερότητας και εργατικότητας.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του, οι κόρες του, τα εγγόνια του και σύντροφοί του από την ΚΟΒ Αργυρούπολης προσφέρουν 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

** * *

Φωτ2

Στη μνήμη των γιων μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΠΤΗ, καθώς επίσης στη μνήμη των συγγενών μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΝΤΑΦΟΥΛΗ, μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Γιάννης Ράπτης (Κοντοβράκης)

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του αγαπημένου μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ, οπαδού του ΚΚΕ και καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΑΒ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ. Τα ιδανικά όμως και οι αξίες που μας κληροδότησε, μας συντροφεύουν στις μικρές και μεγάλες στιγμές, στους αγώνες που συμμετέχουμε, σε αυτά που πιστεύουμε, σε αυτά που θέλουμε. Οι θυσίες του, οι διωγμοί που υπέστη, το ήθος και κυρίως η παρουσία του, αποτελούν για μας παρακαταθήκη. Ο γλυκός λόγος του είναι φυλαγμένος ως μονάκριβος θησαυρός στην καρδιά μας.

Νίκος Καφαντάρης
Νίκος Καφαντάρης
Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγός του Πηνελόπη

Οι κόρες του Ραλλιώ και Μαρία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 50 ευρώ.

Θα τον θυμούμαστε πάντα.

Δάνα και Ελια

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου μας και αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε για την εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 50 ευρώ.

Μπάμπης Αθανασόπουλος, Κική Κέφη

* * *

Φωτ.

Ακριβέ μας σύντροφε ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ από τη Στεφάνη Πρέβεζας. Πολύ απρόσμενα «έφυγες» και όμως είσαι παρών με την αγάπη στη δουλιά, στην πίστη και τον αγώνα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους λαούς.

Παιδί και εσύ της φτωχολογιάς, τίμιος και άξιος μαχητής του δίκαιου, παράδειγμα για τους νέους, άνθρωπος του λαού. Θα σε θυμούμαστε πάντα, γιατί τα ιδανικά στα οποία πίστευες και για τα οποία αγωνιζόσουν στη ζωή κόντρα στο άδικο και στους εκμεταλλευτές του λαού, θα φωτίζουν και το δικό μας δρόμο για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη και σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση σύντροφοι και φίλοι, μέσω ΚΟΒ Ωρωπού, 50 ευρώ και ο Γιάννης Βάσιος, μέσω ΚΟΒ Κρανιάς, 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΘΑΝΑΣΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΕΛΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κούλα Μαραγκουδάκη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 50 ευρώ.

Δημ. και Αννα Μανούσου


Σπύρος Τζατζάνης
Σπύρος Τζατζάνης

Γιώργος Αγγελίνας
Γιώργος Αγγελίνας

Παντελής Κιοβρέκης
Παντελής Κιοβρέκης

Τριαντάφυλλος Κοντογιώργης
Τριαντάφυλλος Κοντογιώργης

Αποστόλης Κουμπούρας
Αποστόλης Κουμπούρας

Αλέξανδρος Τσουρουνάκης
Αλέξανδρος Τσουρουνάκης

Νότα Ευθυμιάδου
Νότα Ευθυμιάδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ