Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ψηλότερα ο πήχης για τα συμφέροντα των εργαζομένων

Με συνέπεια απέναντι στους εργαζόμενους και την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, οι αντιπρόσωποι στην ετήσια γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) υπερψήφισαν την περασμένη Κυριακή το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο για το 2007. Επίσης, υπερψηφίστηκε και ο πλούσιος απολογισμός δράσης του περασμένου έτους. «Καλούμε την εργατική τάξη να οργανωθεί στα ταξικά συνδικάτα και να παλέψει για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, κατ' εντολήν των βιομηχάνων και της ΕΕ» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο διεκδικητικό πλαίσιο.

Η συζήτηση στη γενική συνέλευση επικεντρώθηκε στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, όπως και στο θέμα της Παιδείας, που «καίνε» την εργατική τάξη. Από τους αντιπροσώπους εγκρίθηκαν ψηφίσματα καταδίκης της αναθεώρησης των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος, της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας και ενάντια στη λειτουργία ευρωστρατηγείου στη Λάρισα.

Παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης σκληρών ταξικών αγώνων από το σύνολο της εργατικής τάξης, ξεπερνώντας τη συμβιβαστική τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα η τακτική του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ