Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να περάσει η Ενέργεια στα χέρια του λαού

Σε πλατιά συσπείρωση και αγώνα με στόχο την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών και τη μετατροπή της ΔΕΗ σε λαϊκή περιουσία, στο πλαίσιο μιας λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, καλεί τον εργαζόμενο λαό η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που εξελίσσεται και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, οι "εκσυγχρονισμοί και οι μεταρρυθμίσεις" που ξεκίνησαν από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και που σήμερα τις συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση η ΝΔ, είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ. Οδήγησαν στην εντατικοποίηση της εργασίας του μόνιμου προσωπικού, στην ομαδοποίηση ειδικοτήτων, στην αύξηση του αριθμού των εργοδοτικών εγκλημάτων και την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Καταδίκασαν έτσι σε φτώχεια και ανεργία χιλιάδες οικογένειες».

Αναφερόμενη στις πραγματικές ανάγκες της ΔΕΗ σε προσωπικό, για την παραγωγή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία, τονίζει ότι απαιτούνται προσλήψεις τουλάχιστον 5.000 εργαζομένων, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, χωρίς 8μηνα, 2μηνα και δουλεμπόριο.

Σε αντίθεση, όμως, με τις πραγματικές ανάγκες, η ΔΕΗ ΑΕ προκήρυξε ένα διαγωνισμό «κοροϊδίας και ρουσφετολογίας», ο οποίος «αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, γιατί το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δικομματισμού ιδιωτικοποίησαν τη ΔΕΗ. Στόχος τους είναι η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, η υποταγή και η χειραγώγησή τους για να αυξάνονται τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα: «Να απεγκλωβιστούν από το δικομματισμό, να αντισταθούν στην υποταγή του ρουσφετιού, των απατηλών ελπίδων, του ατομικού βολέματος. Να διεκδικήσουν αγωνιστικά, συντονισμένα και με αξιοπρέπεια μόνιμη και σταθερή δουλιά, με προκήρυξη άμεσα 2.000 θέσεων εργασίας για τις ανάγκες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία με εφαρμογή του κριτηρίου της εντοπιότητας, λόγω της υψηλής ανεργίας, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης και του περιβάλλοντος της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ