Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συντονισμένη δράση για την Υγεία

Σε συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας
Δυναμικές πρωτοβουλίες, με αποκορύφωμα σε αυτή τη φάση τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στις 27 Φλεβάρη στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στις αντιλαϊκές εξελίξεις και στην πολιτική που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί το σύστημα Υγείας, προετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και ταξικά συνδικάτα.

Χτες το απόγευμα, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, πραγματοποιήθηκε στο Συνδικάτο Οικοδόμων σύσκεψη όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα τα ταξικά συνδικάτα να αντιτάξουν ένα ισχυρό μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, που κλιμακώνουν την επίθεση στην Υγεία, στην Παιδεία και τα λαϊκά δικαιώματα. Να εντείνουν την πρωτοπόρα δράση για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, για ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για μόνιμη και σταθερή δουλιά, μείωση του χρόνου εργασίας, ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις.

Στις εισηγητικές τους ομιλίες η Λέττα Μεθωνιού και η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή, στελέχη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, τόνισαν ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία - Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική δράση, αφού στις ανάγκες και το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών για δημόσιες δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας απαντάνε με ένταση της εμπορευματοποίησης, με υποβαθμισμένες και ακριβότερες υπηρεσίες. Με επιτάχυνση των Συμπράξεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ανάθεση υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε επιχειρηματίες της «φιλανθρωπίας», επιχειρηματικές συμφωνίες με ομίλους και σχέδια για πώληση νοσοκομειακών κτιρίων, τα οποία θα νοικιάζει το Δημόσιο. Αλλά και με την κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τους εκβιασμούς.

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, ένας ήταν ο κοινός τόπος: «Να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρωτοστατούμε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, μαζί με το ΠΑΜΕ, δίνουμε το αγωνιστικό παράδειγμα και την προοπτική»! Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε ο συντονισμός των εργαζομένων στα νοσοκομεία και την Πρόνοια με τα εργατικά συνδικάτα, η ενημέρωση των εργαζομένων με κοινές συσκέψεις και πρωτοβουλίες, η δημιουργία Επιτροπών Αγώνα στα νοσοκομεία και τις δομές Πρόνοιας, περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλιάς και άλλες μορφές δράσης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος μέλη ΔΣ και αντιπροσωπείες της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Ενωσης Λογιστών, του Συνδικάτου Μετάλλου, της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, των εργαζομένων του ΙΚΑ, του Συνδικάτου Ιδιωτικών Κλινικών και δεκάδες αντιπροσωπείες από νοσοκομεία και δομές Πρόνοιας του Λεκανοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ