Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Εδειξε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της!

Ενα μήνα και κάτι, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και κέρδισε τις εκλογές με τη βοήθεια του νεοδημοκράτη υποψήφιου Χρ. Παλαμιώτη και της παράταξης του ΣΥΝ, δεν άργησε να δείξει τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα. Τον δείχνουν οι αποφάσεις που παίρνει τη μία μετά την άλλη σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών, αποδεικνύοντας το ρόλο της ως μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας.

Ορισμένες απ' αυτές αφορούν αυξήσεις δημοτικών τελών, απολύσεις εργαζομένων και κατανομή αξιωμάτων για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων της συνεργασίας των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο Δ. Βερύλη και του προερχόμενου από τη ΝΔ, Χρήστου Παλαμιώτη.

Συγκεκριμένα:

  • Πριν λίγες μέρες αποφάσισε την αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 3,5% στην πόλη της Καρδίτσας και 20% (!) σε τρία από τα δημοτικά της διαμερίσματα, επιβαρύνοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του Δήμου.
  • Πέταξε στο δρόμο περίπου 20 εργάτες ορισμένου χρόνου, που απασχολούνταν εδώ και χρόνια, κυρίως, στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου. Οι εργάτες έμειναν άνεργοι με τη λήξη των συμβάσεων εργασίας. Αντιδρώντας στην αντεργατική απόφαση χτες οι απολυμένοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Απέκλεισε την εκπροσώπηση της «Νέας Καρδίτσας», που αποτελεί και τη μείζονα μειοψηφία, από τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης, ενώ όρισε πρόεδρο στην επιχείρηση, το νεοδημοκράτη συνεργάτη του στις εκλογές και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Χρ. Παλαμιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί, από την αρχή της λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ, δηλαδή εδώ και 27 χρόνια, πάντα στη διοίκηση υπήρχε εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας. Στην πρόταση, δε, της «Νέας Καρδίτσας» να οριστούν και από τις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας εκπρόσωποι στη διοίκηση, με αλλαγή του συστατικού περιεχομένου, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου - παρατάξεις Βερύλη και Παλαμιώτη - ψήφισαν κατά.

Οπως επισημαίνει η «Νέα Καρδίτσα» σε ανακοίνωση - καταγγελία, άρχισε και επίσημα η συνεργασία πλειοψηφίας και ελάσσονος μειοψηφίας, την οποία ονομάζουν συνδιοίκηση - στα πλαίσια μυστικής συμφωνίας που προέβλεπε σχέδιο ανατροπής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. «Τώρα που ο στόχος επιτεύχτηκε - τονίζεται - άρχισε το μοίρασμα των δημοτικών δραστηριοτήτων, (διάβαζε λαφύρων), για να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ