Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Παρέμβαση των εργαζομένων «ξέθαψε» τον αμίαντο

Στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν εργατικό «ατύχημα» αποκαλύφθηκε η ύπαρξη του καρκινογόνου υλικού σε σημεία του νοσοκομείου

Στην επιφάνεια ήρθε ξανά χτες ο διπλός κίνδυνος που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες του «Ευαγγελισμού» από την εγκληματική απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και από την ύπαρξη επικίνδυνου αμιάντου σε σημεία του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και η εκλεγμένη Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας ανακάλυψαν εργάτες του ιδιωτικού συνεργείου της Ελληνογερμανικής Εταιρίας Διαχείρισης Αποβλήτων «SUC Hellas», να εργάζονται σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες στον ενδέκατο όροφο του νοσοκομείου. Μετά από τις συντονισμένες παρεμβάσεις τους, αποκαλύφθηκε ότι το συνεργείο εργαζόταν για την απομάκρυνση αμιάντου!

Κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης οι εργαζόμενοι είδαν δυο από τους εργάτες που «σήκωναν» μια σκαλωσιά, να αιωρούνται κυριολεκτικά σε ένα μονό μαδέρι, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. Αμέσως απαίτησαν από το διοικητή Μιχάλη Τούμπη να σταματήσουν οι εργασίες και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Ομως, ο διοικητής περιορίστηκε σε ένα τηλεφώνημα στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού συνεργείου εξακολούθησαν να εργάζονται χωρίς προστασία.

Χρειάστηκε η παρέμβαση από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και του Γιάννη Τασιούλα, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων, στους ίδιους τους εργαζόμενους, προκειμένου ο ένας εργάτης που παρέμεινε πάνω στη σκαλωσιά να βάλει τον προστατευτικό ιμάντα. Τον επαγγελματικό κίνδυνο διαπίστωσε και κλιμάκιο του Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου και ακολούθησαν συστάσεις στον εργολάβο.

Οπως προέκυψε όμως από τη συζήτηση με τον εργολάβο, ήδη από το 2003 έχει εντοπιστεί αμίαντος σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου και το συνεργείο εργάζεται για την απομάκρυνσή του! Και αυτά ενώ η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας έχει ζητήσει επανειλημμένα εδώ και χρόνια με έγγραφά της ενημέρωση από τη διοίκηση για την ύπαρξη ή όχι αμιάντου και η διοίκηση είχε αρνηθεί ότι γνωρίζει οτιδήποτε! Αντιδρώντας στα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν για μεθαύριο Παρασκευή στις 8 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για μια ακόμα φορά εργαζόμενοι εκτίθενται στον αμίαντο (2018-03-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στις ελλείψεις και τα προβλήματα (2006-03-02 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τον αμίαντο (2005-11-01 00:00:00.0)
Ολα καλά..! (2005-06-25 00:00:00.0)
Τραυματίστηκαν δυο εργάτες στη Ζώνη (2000-03-15 00:00:00.0)
Εργατικό ατύχημα στο Σκαραμαγκά (1998-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ