Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ
Να μην εκχωρηθεί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Σε αγώνα καλεί η Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας

Κάλεσμα, «ώστε να μην εκχωρηθεί ο δημόσιος ελεύθερος χώρος του πρώην Ιπποδρόμου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο», απευθύνει στους εργαζόμενους και τους φορείς της Καλλιθέας, με ανακοίνωση της, η παράταξη Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα (ΔΔΕ). Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την επιχείρηση - ξεπούλημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», «ανοίγει ο δρόμος για την ενιαία ανάδειξη» του χώρου, καθώς ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, μετέφερε, προχθές, «τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών». Και αυτό γιατί οι εκπρόσωποι του δικομματισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο ενέκριναν το περιβόητο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο Κ. Ασκούνης, δηλαδή, θεωρεί πως η γνώμη των πολιτών είναι η γνώμη της παράταξής του (ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ) και της παράταξης της ΝΔ!

Η ΔΔΕ έχει καταγγείλει αυτό το μνημόνιο που παραδίδει γη και πολιτισμό στο κεφάλαιο και καλεί τους Καλλιθεάτες να αγωνιστούν ώστε:

  • Η παραλία και ο Ιππόδρομος, ως ενιαίο σύνολο - «πάρκο» να παραμείνουν στο ελληνικό Δημόσιο.
  • Να αναλάβει το κράτος τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση του χώρου του πρώην Ιπποδρόμου σε χώρο πράσινου, άθλησης, αναψυχής και περιπάτου. Να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης, καθώς και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην παραλία. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται να συσταθεί Δημόσιος Φορέας Δημιουργίας και Διαχείρισης του «πάρκου», στον οποίο να συμμετέχουν Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί, μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.
  • Να ενταχθούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της παραλίας στο «πάρκο», να παραμείνουν δημόσιες και να δοθούν στην αποκλειστικά, ελεύθερη και δωρεάν χρήση του λαού και της νεολαίας, για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού.
  • Να ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής του αντιπλημμυρικού καναλιού, η υποβάθμιση (βύθιση) της παραλιακής λεωφόρου, η δεντροφύτευση της περιοχής και η κατασκευή προσβάσεων από την πόλη προς την παραλία.

Υπενθυμίζουμε πως το ΚΚΕ κατέθεσε, πρόσφατα, Επίκαιρη Ερώτηση για το ζήτημα του πρώην Ιπποδρόμου. Στην Ερώτηση σημειώνει πως με «"όχημα" την πολυδιαφημιζόμενη "ευεργεσία" του ιδρύματος "Σταύρου Νιάρχου", προωθείται η παράδοση μεγάλης έκτασης δημόσιας γης και ακόμη μεγαλύτερη εκχώρηση του πολιτισμού μας, μουσικού και πνευματικού, στο κεφάλαιο, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για το λαό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ