Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Παρεμβάσεις στα αεροδρόμια

Με τη φράση «δεν περιοριζόμαστε στα μεγάλα λόγια, αλλά θέλουμε έργα», ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης ανακοίνωσε χτες, μετά από σύσκεψη με την υπουργό Τουρισμού Φ. Πάλλη - Πετραλιά και επιχειρηματικούς φορείς, τη σύσταση... Επιτροπής με στελέχη των δύο υπουργείων για την εξέταση τουριστικών θεμάτων για τα οποία υπάρχει συναρμοδιότητα. Ολα αυτά στην κατεύθυνση ανάληψης από το δημόσιο οικονομικών βαρών που μπορούν να διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Επιτροπή θα εξετάσει όμως και τις πρώτες κατευθύνσεις για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των τουριστών από τα αεροδρόμια, καθώς επίσης και: Τον εξωραϊσμό των περιφερειακών αεροδρομίων (τέντες, χώροι υποδοχής). Τη μείωση του κόστους των πτήσεων (μέσα από τη μείωση των τελών προσγείωσης και του κόστους των υπηρεσιών εδάφους). Την 24ωρη λειτουργία ορισμένων από αυτά, που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση. Γι' αυτό το θέμα θα ζητηθεί και η συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εξευρεθεί το απαραίτητο προσωπικό.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, συμμετείχαν εκπρόσωποι των: Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Λεωφορείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ