Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ψάλτες της φοροδιαφυγής

Οι «δεξιοί» και «αριστεροί» ψάλτες της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου - δηλαδή, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού - προσπαθούν να αποδείξουν ποιος από τους δύο έχει κάνει μεγαλύτερο «έργο» στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής...

Η τέτοια ...αντιπαλότητα δεν είναι απλά και μόνο κούφια και ανούσια. Ακόμη περισσότερο, έρχεται να συγκαλύψει την ουσία της εφαρμοζόμενης φορολογικής πολιτικής. Το γεγονός δηλαδή ότι επί σειρά ετών τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αλληλοσυμπληρώνουν τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα, που φέρνουν νέα βάρη στα λαϊκά εισοδήματα και πρόσθετες ελαφρύνσεις για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι ομογάλακτοι, με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα, φροντίζουν και μας «πληροφορούν» για το πόσους φοροελέγχους διενήργησε ο καθένας τους, αφήνοντας έξω από κάθε συζήτηση το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι φόροι πάνω στα κέρδη των επιχειρήσεων σημειώνουν δραστική πτώση. «Ξεχνούν» ακόμη τις εκρηκτικές ανατιμήσεις πάνω στους ειδικούς φόρους που επιβαρύνουν τη λαϊκή κατανάλωση.

Τα συνεταιράκια στο σύστημα του δικομματικού εμπαιγμού «ξεχνούν» τις αλλεπάλληλες χαριστικές ρυθμίσεις, με τις οποίες άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της φοροδιαφυγής για την πλουτοκρατία. Από κοινού επιχειρούν να μας πείσουν ότι η «κακοδαιμονία» οφείλεται, τάχα, στη φοροδιαφυγή κάποιων επαγγελματικών ομάδων, τις οποίες μάλιστα επιχειρούν να στοχοποιήσουν στα μάτια της «κοινής γνώμης», την οποία επίσης επιχειρούν να ποδηγετήσουν.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «ξεχνούν» τη φορολογική επέλαση σε βάρος των μικρών εμπόρων, βιοτεχνών, ελευθεροεπαγγελματιών. Κουβέντα δεν έχουμε ακούσει, τελευταία, για τα χαράτσια της «περαίωσης», της «συνάφειας» και άλλα αντίστοιχα, με τα οποία κάθε τρεις και λίγο έμπαζαν ζεστό χρήμα στο κρατικό ταμείο.

Σάρκα από τη σάρκα της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών κερδών είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα λαϊκά στρώματα και μπορούν και πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος είναι και άφθονος και υπεραρκετός ώστε να καλύψει όλες τις σύγχρονες και συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του λαού. Ο ισχυρισμός τους ότι τάχα το πρόβλημα βρίσκεται στις ...αποδείξεις του μικρομπακάλη της γειτονιάς είναι άλλοθι στην πολιτική τους.


Α. Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκό προαπαιτούμενο η κλιμάκωση της επίθεσης στους αυτοαπασχολούμενους (2023-12-01 00:00:00.0)
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη απέναντι στο λαό (2010-02-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη νέα φοροεπιδρομή (2008-08-29 00:00:00.0)
Ενα ακόμη νομοσχέδιο στη Βουλή (2007-10-17 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την επιχείρηση αποπροσανατολισμού (2007-06-20 00:00:00.0)
Τραγέλαφος αποπροσανατολισμού (2006-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ