Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα το αγροτικό συλλαλητήριο!

Στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη
Κορυφώνονται σήμερα το απόγευμα οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της Μακεδονίας, με το παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο άγαλμα Βενιζέλου στις 6 μ.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη ΔΕΘ όπου λειτουργεί η κλαδική έκθεση «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ».

Ηδη αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ επισκέπτονται τις τελευταίες μέρες χωριά της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών και τους καλούν να δώσουν δυναμικό «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο. «Μόνο με τους αγώνες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να διασώσουμε τη γη και τη δουλιά μας και να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας», τονίζει στο κάλεσμά της η ΠΑΣΥ. Αρκετοί είναι οι αγρότες που δηλώνουν ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη, ενώ από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας η μετακίνηση των παραγωγών θα γίνει με λεωφορεία. Ακόμη, στη σημερινή αγροτική διαδήλωση έχουν αναγγείλει τη συμμετοχή τους οι δασεργάτες του Σταυρού, οι αγρότες από το μπλόκο του Λουδία, οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας, καθώς αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί από το Νομό Θεσσαλονίκης αλλά και τους γειτονικούς νομούς.

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων

Χτες το μεσημέρι οι αιγοπροβατοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ, για τις χαμηλές τιμές με τις οποίες αγοράζουν οι γαλακτοβιομηχανίες τα προϊόντα τους.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κατερίνης, Γιάννης Σκούφας, το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών «καλά κρατεί», αφού αυτές συνεχίζουν να αγοράζουν με εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους και συγχρόνως ακριβαίνουν τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων για τον καταναλωτή. «Πέρυσι, πουλούσαμε πρόβειο γάλα με 97 λεπτά το κιλό και φέτος 80 και 70 λεπτά. Το γίδινο, μας το αγόραζαν πέρυσι με 60 και φέτος το παίρνουν με 50 λεπτά», δήλωσε.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν ακόμη γιατί τα αμνοερίφια τα αγοράζουν οι έμποροι από αυτούς με 4 ευρώ και πωλούνται στην αγορά με 11 ευρώ το κιλό. Παράλληλα, ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων για τις εισαγωγές. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι διαδηλωτές κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα στο οδόστρωμα, μπροστά στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής

Με τα τρακτέρ τους παρέμειναν και χτες στην οδό Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες της Χαλκιδικής. Διαμαρτύρονται για τις υπερτιμολογήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ και δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Ενταση προκλήθηκε προχτές το βράδυ, όταν αστυνομικοί έκλεισαν με μια κλούβα το δρόμο όπου βρίσκονταν τρακτέρ τα οποία οι αγρότες προσπαθούσαν να τα οδηγήσουν μπροστά στο υπουργείο. Το μόνο αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν να προστεθούν στο μπλόκο μπροστά στο υπουργείο κι άλλα αγροτικά αυτοκίνητα που άρχισαν να φθάνουν από τη Χαλκιδική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ