Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές

Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΟΑΕΕ

Αποψη από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Αποψη από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
«Καμία αύξηση εισφορών» απαίτησαν χτες μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ - μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό) και συνδικαλιστές από τα σωματεία - μέλη της, στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διοικητή του Οργανισμού, Κ. Κόντο, καταγγέλλοντας την αύξηση εισφορών που προωθεί με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Δείγμα γραφής της κυβερνητικής πολιτικής ήταν και η - για πρώτη φορά σε ανάλογη κινητοποίηση - προκλητική κινητοποίηση αστυνομικής δύναμης, που έστησε «φράγμα» μπροστά στην πόρτα του Ταμείου, τρομάζοντας τον κόσμο που ήθελε να μπει σ' αυτό για διάφορες υποθέσεις!

Τα «σενάρια» που εξετάζει ο διοικητής είναι αύξηση εισφορών 8% και συντάξεων 4% ή 6% και 3% αντίστοιχα, όπως είπε στους συνδικαλιστές, θέτοντας ουσιαστικά το δίλημμα «μικρότερη αύξηση εισφορών ή μεγαλύτερη αύξηση συντάξεων;». Το δίλημμα αυτό το απέρριψε η αντιπροσωπεία απαιτώντας μηδενική αύξηση εισφορών και παράλληλα κατώτερη σύνταξη στα 1.050 ευρώ, κατάργηση του 25% συμμετοχής στα φάρμακα, αύξηση παροχών και κάλυψη των αναγκαίων πόρων με κρατική χρηματοδότηση ίση με τα 2/3 των εσόδων του Ταμείου, από τις υποχρεωτικές κλάσεις. Ο Κ. Κόντος φάνηκε αποφασισμένος να εισηγηθεί την αύξηση των εισφορών, ενώ επιβεβαίωσε ότι με βάση το ΠΔ 258/05 οι εισφορές θα αυξηθούν υποχρεωτικά κατά 4% ακόμη και αν το ίδιο το ΔΣ του Ταμείου δεν τις αυξήσει καθόλου!

Η απόφαση αναμένεται στο ΔΣ τη Δευτέρα. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τον διοικητή, του οποίου η θητεία λήγει σύντομα, να παραιτηθεί εάν δε θέλει να συνδέσει την αποχώρησή του με μια τέτοια απαράδεκτη απόφαση. Κατάγγειλαν, επίσης, την αστυνομική παρουσία που ξεκίνησε με τον διοικητή του παρακείμενου αστυνομικού τμήματος (Ομόνοιας), ο οποίος μετά το «καλημέρα», παρέταξε τουλάχιστον 10 άνδρες στην πόρτα του Ταμείου, ανέλαβε ρόλο «θυρωρού», αλλά και «γραμματέα» του διοικητή, ρωτώντας τον από το θυροτηλέφωνο εάν πράγματι έχει κλείσει ραντεβού με τους συνδικαλιστές και ...ρυθμίζοντας πόσοι θα ανέβουν στο γραφείο του. Η επιμονή του έφτασε σε τέτοιο βαθμό, που ο πρόεδρος του Οργανισμού αναγκάστηκε να κατέβει κάτω ο ίδιος, για να συνεννοηθεί απευθείας με τους συγκεντρωμένους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ