Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
Φωτ.2

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΗ (φωτογραφία), καθώς επίσης στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ (φωτογραφία), μέλους του ΚΚΕ ο οποίος συμμετείχε ως μέλος της διεθνούς Ταξιαρχίας στον αντιφασιστικό αγώνα της Ισπανίας, του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ, στρατιωτικού υπεύθυνου του ΕΛΑΣ Ικαρίας και μαχητή του ΔΣΕ και της ομάδας των παράνομων αγωνιστών ως το 1955 του ΔΣΕ στην Ικαρία. Και οι τρεις έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στην Πολωνία. Καθώς επίσης στη μνήμη του αγωνιστή ΣΙΜΟΥ ΓΕΡΑΚΗ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949 σε εκκαθαριστική μάχη του ΔΣΕ στη Σάμο, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας.

Αντιγόνη Τσαμούταλη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΙΤΤΑΚΑ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 60 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αξέχαστων αγωνιστών-στελεχών του ΚΚΕ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΜΑΝΩΛΗ ΒΙΟΡΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Στυλιανός Σταμούλος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΡΙΑΝΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και του ΔΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από δυόμισι χρόνια προσφέρουμε 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Η οικογένειά του

* * *

φωΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΚΗ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ καθηγητών της ΚΟ Πειραιά.

Μαρία Τσίκη

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μας ΕΛΕΝΗΣ ΛΙΟΝΤΟΥ, η οποία πέθανε πρόσφατα και της θείας μας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Μαργαριτίδου-ΤΣΟΥΛΑ προσφέρουμε 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Χαράλαμπος Σδούκος
Χαράλαμπος Σδούκος
Αγις και Λούλα Αθανασιάδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΓΚΙΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πλάκας.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ειρήνη Ζεγκίνη

Φωτ.

Στις 14 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943. Καταγόταν από τον Πόντο της Μ. Ασίας και κατοικούσε στο Καρπερό Γρεβενών. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και γραμματέας της οργάνωσης στο χωριό του, πιάστηκε από τους Ιταλούς και κρατήθηκε στις φυλακές Τρικάλων. Αργότερα εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Στον Εμφύλιο η οικογένειά του ήταν μαχητές του ΔΣΕ.

Το 1946 ο Χαράλαμπος Τσανακλίδης πιάστηκε και εξορίστηκε στο Τρίκκερι και στο Μακρονήσι, όπου κρατήθηκε ως το 1950. Το 1967 πιάστηκε και πάλι, και πέρασε από το Στρατοδικείο της Κοζάνης. Από το φθινόπωρο του 1949 η οικογένειά του έζησε στη Ρουμανία, ως πολιτικοί πρόσφυγες.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελένη Τσανακλίδη προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΔΟΥΚΟΣ, παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, γεννήθηκε το 1957 στην Τασκένδη, όπου ζούσαν πολιτικοί πρόσφυγες οι γονείς του.

Οταν ήρθε στην Ελλάδα οργανώθηκε στην ΚΝΕ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο.

Πέθανε στα 44 χρόνια του πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού.

Στη μνήμη του η μητέρα του πρόσφερε 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, τον οποίον «έχασα» απρόσμενα και πρόωρα, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ευριπίδης Τσιγάρας

Γιάννης Τσίκης
Γιάννης Τσίκης
* * *


Μπάμπης Ζεγγίνης
Μπάμπης Ζεγγίνης

Νίκος Σαριαννίδης
Νίκος Σαριαννίδης

ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΤΑΚΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΤΑΚΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑΣ


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ