Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Δε θα επιτρέψουν επαναλειτουργία δεξαμενών

Οι κάτοικοι της πόλης κατέλαβαν το χώρο της EL PETROL

Στο πόδι βρίσκεται ο λαός του Περάματος για να αποτρέψει την επαναλειτουργία δεξαμενών της εταιρείας EL PETROL, που προωθεί με απόφασή της η Περιφέρεια Αττικής ακολουθώντας σαφή κυβερνητική κατεύθυνση. Από χτες, κάτοικοι του Περάματος μαζί με τα παιδιά τους, μαθητές των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση κατέλαβαν το χώρο που ...επαναδιεκδικεί η εταιρεία. Τα παιδιά δεντροφύτεψαν το χώρο και τοποθέτησαν πινακίδες που αναγράφουν «χώρος πράσινου». Ομως, ο αγώνας των κατοίκων του Περάματος δε σταματάει μόνο στα καζάνια της EL PETROL. Με το πανό που ανάρτησαν στο χώρο το οποίο αναγράφει «Εξω τα καζάνια του θανάτου» διατρανώνουν την απαίτησή τους να φύγουν από τον τόπο τους όλες οι εταιρείες πετρελαιοειδών.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της αγωνιστικής δημοτικής Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», η οποία κατέθεσε σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, πρόταση που «πέρασε» ομόφωνα. Για σήμερα στις 11 το πρωί στο χώρο της κατάληψης έχει προγραμματιστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι δεξαμενές της EL PETROL βρίσκονται σε αχρηστία από το 1987. Με τους αγώνες των κατοίκων το 1990 και της τότε αγωνιστικής δημοτικής αρχής, με δήμαρχο τον Γιάννη Πατσιλινάκο, το μεγαλύτερο τμήμα του χώρου που βρίσκονται οι δεξαμενές χαρακτηρίστηκε «πράσινο». Τώρα η εταιρεία θέλει την επαναλειτουργία τους για την αποθήκευση πετρελαιοειδών και χημικών, με ό,τι σημαίνει αυτό για το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον του Περάματος και των γύρω περιοχών.

Η ικανοποίηση της απαίτησης της εταιρείας προωθείται σε συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η Περιφέρεια Αττικής έχει γνωμοδοτήσει θετικά στην προκλητική αξίωση της εταιρείας, με προμελέτη από τις 9 Γενάρη 2007. Την απαίτηση της εταιρείας γνώριζαν από τον Μάρτη του 2006 η Νομαρχία Πειραιά και ο δήμαρχος Περάματος. Ομως, ο νομάρχης Γιάννης Μίχας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο προηγούμενος δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος «εκλεκτός» της ΝΔ «έπνιξαν» το θέμα! Ο Γ. Μίχας εξέδωσε μια ανακοίνωση ...«διαμαρτυρίας» πριν λίγες μέρες...

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επαναλειτουργήσουν οι δεξαμενές. Δε θα επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα σε μια πόλη ήδη βεβαρημένη, για να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητά τους οι εταιρείες». Για «κλιμάκωση των αγώνων των Περαματιωτών» μίλησε και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Γλύκας.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ