Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ

Μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση, με κέντρο αναφοράς τη θέση του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, αναπτύχθηκε χτες στο αμφιθέατρο Οικονομίδου στη Νομική Σχολή. Εκεί, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας του Κόμματος για την Παιδεία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μίλησε με φοιτητές, σπουδαστές, πανεπιστημιακούς, δασκάλους, καθηγητές, ερευνητές, αλλά και εργαζόμενους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα. Το θέμα της εκδήλωσης, «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία και οι θεωρίες για την αυτοτέλεια, αυτονομία και αποκέντρωση της εκπαίδευσης», πυροδότησε μια πλούσια κουβέντα, αποτέλεσε την αφορμή να ξεδιπλωθούν προβληματισμοί και ανησυχίες. Στη συζήτηση τέθηκαν άφθονα ζητήματα, ανάμεσά τους ο ρόλος και ο σκοπός της γνώσης και της επιστήμης, οι αγώνες για την Παιδεία που αναπτύσσονται σήμερα, η κριτική του ΚΚΕ απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και τις επιμέρους προτάσεις του δικομματισμού, καθώς και τα περιθώρια που αφήνει το καπιταλιστικό σύστημα για φιλολαϊκές αλλαγές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δ. Αρβανιτάκης, γραμματέας της ΚΟΑ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ε. Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του Κόμματος και ο Θ. Γκιώνης, Γραμματέας της ΚΝΕ. Ακόμα, παραβρέθηκαν ο Η. Νικολόπουλος, καθηγητής Παντείου και μέλος της ΔΕ του ΔΗΚΚΙ, η Τ. Τριανταφύλλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και ο Χρ. Μαργανέλης, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Ανάμεσα στο πλήθος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, διακρίναμε τον Κ. Μουτζούρη, πρύτανη του ΕΜΠ, καθώς και τους καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ: Γ. Τριμπέρη, Γ. Παπαδούλη, Π. Κερκίδη, Γ. Παπαϊωάννου, Κ. Σιέττο, Σ. Μαυρουδέα, Α. Πέτρου, Σ. Σταματάκη, Κ. Ζουνχιά, Μ. Παραλίκα, Γ. Κονδαράκη, Α. Αραπόγιαννη, Ι. Παπαδόπουλο, Β. Γαζή, Σ. Τάσσο, Η. Νερατζή, Α. Κεχαγιά, Κουντούρη, Μερτή, Αρναούτογλου κ.ά. καθώς και πλήθος καθηγητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ