Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ!

«

Πυρετός» αγωνιστικής προετοιμασίας για τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις επικρατεί στα χωριά της Θεσσαλίας. Οι νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μετά την απόφαση που πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, από την ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει νέα συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση και η πάλη θα κορυφωθεί με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη. Ηδη, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας ανακοίνωσαν αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα κι ανάλογες αποφάσεις θα λάβουν και οι οργανώσεις του συνεπούς αγροτικού κινήματος στους άλλους νομούς της περιοχής, όπως και σε όλη τη χώρα.

Η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε:

  • Τη συνέχιση του αγώνα, που ξεκίνησε με το συλλαλητήριο στις 24 Γενάρη, με το ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο που απαντά στα σημερινά προβλήματα και στην προοπτική που δίνει για να μείνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στα χωράφια και στα χωριά.
  • Να καλέσει τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από τις 20 Φλεβάρη, ν' αναρτήσουν μαύρες σημαίες και τις σημαίες των Αγροτικών Συλλόγων, να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις αγροτών, να γίνει ανάλυση των αιτημάτων, να επαναδραστηριοποιηθούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι.
  • Σε ημερομηνία, που θα καθοριστεί, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στα χωριά και στους Αγροτικούς Συλλόγους που έχουν μπει στην πάλη για την οργάνωση της επόμενης αγωνιστικής κίνησης.
  • Να αρχίσουν άμεσα περιοδείες και ομιλίες στελεχών της Ομοσπονδίας στα χωριά.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΚ:

  • Προτρέπει τους νέους αγρότες που δίνουν τη μάχη, για να κρατηθούν στη δουλιά και στα χωριά, να μπουν μπροστά στον αγώνα και στην οργάνωση της αγροτιάς στους Αγροτικούς Συλλόγους.
  • Καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τους υπονομευτές του αγώνα, που, σε διατεταγμένο ρόλο, στηρίζουν την πολιτική της ΚΑΠ και της κυβέρνησης και προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν σε αιτήματα που στρέφονται εναντίον τους.
  • Καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την απόφασή του να μην αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ τους βαμβακοπαραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου, επισημαίνοντας ότι το επίδομα για «αναπλήρωση εισοδήματος» είναι «στάχτη στα μάτια», καθώς σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις πραγματικές απώλειες. Και προσθέτει ότι η χρησιμοποίηση του ΕΛΓΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες και για ψηφοθηρικούς λόγους, πέρα και έξω από τον ασφαλιστικό ρόλο του, τον οδηγεί στη χρεοκοπία και την ιδιωτικοποίηση της αγροτικής ασφάλισης, αφού διατηρεί το νόμο 2945/2001, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και ανοίγει το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αποφάσισε, για τις επόμενες μέρες, τη διοργάνωση επαρχιακών συσκέψεων, στις οποίες θα εισηγηθεί την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από τις 23 Φλεβάρη, με προοπτική να γίνει στις 26 του μήνα το επόμενο αγωνιστικό βήμα. Οι επαρχιακές συσκέψεις που έχουν προγραμματιστεί είναι: Αύριο Παρασκευή, στην Αγιά, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Συνεταιρισμού και στα Φάρσαλα, στις 7 μ.μ. στο Βασιλί, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στη Λάρισα - Γαλήνη στις 7 μ.μ., στο καφέ «Τράφικ» και την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στον Τύρναβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ