Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Βήμα» συκοφαντίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για άλλη μια φορά το «ΒΗΜΑ» γίνεται βήμα συκοφαντίας του ΚΚΕ. Ποια ήταν η αφορμή αυτή τη φορά; Η εκλογή των οργάνων στην Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Ετσι, με τον χτεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο «Το λευκό ΚΚΕ - ΣΥΝ "έβγαλε" γαλάζιο πρόεδρο στην ΕΝΑΕ» ...«εξηγεί» τάχα την αυτοδυναμία που έλαβε η παράταξη της ΝΔ στο νέο ΔΣ της Ενωσης.

Ουσιαστικά, εγκαλεί τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, γιατί αρνήθηκαν να συμπράξουν με το δικομματισμό, όταν είναι γνωστό ότι οι θέσεις της παράταξης αλλά και η μέχρι τώρα πορεία της, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που πρεσβεύουν και εφαρμόζουν οι δυνάμεις του δικομματισμού. «Η άρνηση ΚΚΕ και ΣΥΝ να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ ανέτρεψε τους συσχετισμούς διευκολύνοντας έτσι τη ΝΔ στον έλεγχο της διαδικασίας και στην τελική επικράτηση», είναι το... γεμάτο θλίψη σχόλιο του «Βήματος».

Η πρώτη λαθροχειρία του δημοσιεύματος έγκειται στην «άγνοια» των θέσεων της ΝΑΣ, η οποία με σαφήνεια δε στηρίζει, όπως και δε στήριξε, κανέναν από τους δύο «μονομάχους». Η ΝΑΣ «κατέβηκε» στις εκλογές, έχοντας εφτά αντιπροσώπους, όσες ήταν και οι ψήφοι που έλαβε το ψηφοδέλτιό της.

Η δεύτερη λαθροχειρία έχει να κάνει με τον ΣΥΝ, ο οποίος κατάφερε τελικά να βγάλει μια έδρα στο ΔΣ με την προφανή στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αφού από 5 αντιπροσώπους που είχε (4 και έναν ανεξάρτητο) κέρδισε τελικά 9 ψήφους. Αποτέλεσμα που εντάσσεται στα πλαίσια της ευρύτερης συναλλαγής ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι φανερή και σε αυτές τις εκλογές, αλλά και στις προηγούμενες για την εκλογή των οργάνων του θεσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ