Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Στον αέρα παραμένουν οι 440 εργαζόμενοι

Το παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Αχαρνών που ξεκίνησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και από το νέο «πράσινο» δήμαρχο Παναγιώτη Φωτιάδη. Η πολιτική που ασκεί έχει σαν αποτέλεσμα να πεταχτούν στο δρόμο 220 συμβασιούχοι, ενώ άλλοι 220 αορίστου χρόνου ζουν με την απειλή της απόλυσης χωρίς αποζημίωση.

Παρά την παρουσία δεκάδων αγανακτισμένων εργαζομένων στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος αρνήθηκε την πρόταση της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου» (ΠΑΣΥΜ) να συζητηθεί το θέμα έκτακτα. Υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος στις δημοτικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ότι θα ορίσει ειδική συνεδρίαση για το θέμα την ερχόμενη Πέμπτη. Κάτω όμως από την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων δεσμεύτηκε να παγώσει προς το παρόν τις μεθοδεύσεις για την απόλυση των εργαζομένων. Επιχείρησε ωστόσο να καλύψει τις πραγματικές προθέσεις του με διάφορες λαϊκίστικες κραυγές, όπως «Εγώ δε διώχνω κανέναν», «Είμαι με το μέρος των εργατών» κ.ά.

Ξεκάθαρα οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ΠΑΣΥΜ Β. Τοπαλιανίδης και Θ. Τραβασάρος κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή για τα αντεργατικά σχέδια και την πορεία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου που εφαρμόζει από την πρώτη κιόλας βδομάδα διοίκησης, αναδεικνύοντας τον πολιτικό χαρακτήρα του ζητήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ