Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΕΤΡΟ»: Στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, διεκδικώντας την καταβολή του επιδόματος που χορήγησε η διοίκηση της εταιρείας στους μηχανοδηγούς.

ΟΡΥΧΕΙΟ Ν. ΠΕΔΙΟΥ: Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Ο 46χρονος Ευάγγελος Λίτσιος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, την ώρα που καθάριζε το φρεάτιο στον πύργο ελέγχου του Νότιου Πεδίου. Εκτινάχθηκε η μάνικα και τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικά κατάγματα στη γνάθο.

ΞΑΝΘΗ: Νεκρός στο βυθό της Λιμνοθάλασσας «Λάφρα» στη Μάνδρα Ξάνθης, εντοπίστηκε χθες το πρωί ο 35χρονος Βελή Βελή, που εργαζόταν ως φύλακας στο ιχθυοτροφείο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Αγίου Νικολάου. Το πτώμα του 35χρονου βρέθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου, σε βάθος 2 μέτρων. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για ατύχημα την ώρα της δουλιάς.

«ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»: Δίωρη προειδοποιητική κατάληψη του «ΑΗΣ Πτολεμαΐδας» πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Προαστίου, Κομάνου και Μαυροπηγής, διεκδικώντας 500 προσλήψεις από τα χωριά τους και ευρύτερα το Δήμο Πτολεμαΐδας. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η ΔΕΗ, ενώ τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους για να τα μετατρέψει σε ορυχεία, την ίδια ώρα δεν προσλαμβάνει εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή απασχόληση, αλλά καταδικάζει τον κόσμο σε εργασιακή ομηρία με απασχόληση κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη μέσω εργολάβων ή με 2μηνες και 8μηνες συμβάσεις.

«ΛΑΡΚΟ»: Να πετάξουν από πάνω τους τις ευθύνες για το «γκέτο» της «ΛΑΡΚΟ» προσπάθησαν, στη διάρκεια της χτεσινής τριμερούς συνάντησης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου και οι εργολάβοι, ενώ η διοίκηση της εταιρείας δεν εμφανίστηκε καν. Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ενίσχυση των αγώνων ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, για την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης και την προστασία των δικαιωμάτων των εργατών.

ΟΤΑ: Τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο, στις 11.30 π.μ., πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή για τη διεκδίκηση της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων (μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού τους στους δήμους με πλήρη δικαιώματα), όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα.

ΒΟΛΟΣ: Ποινική δίωξη σε βάρος τριών επιθεωρητών - πραγματογνωμόνων του Λιμεναρχείου Βόλου, για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, άσκησε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Βόλου Αχιλλέας Ζήσης, γιατί σε έλεγχο που διενήργησαν στις 30 Ιούνη και 1η Ιούλη 2006 στο 44χρονο φορτηγό πλοίο «ΕΛΕΝΗ Θ» αποφάνθηκαν ότι το σαπάκι ήταν μια χαρά (!). Ομως, μετά από ανώνυμη καταγγελία, οι αρχές αναγκάστηκαν να επανελέγξουν το πλοίο στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, όπου και διαπιστώθηκαν βλάβες και σοβαρές ελλείψεις. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΑΜΠΩΤΙΣ». Η υπόθεση - που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» - επιβεβαιώνει το «πάρε - δώσε» μεταξύ των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με τους εφοπλιστές. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση, το Λιμεναρχείο Βόλου αποφάσισε για τους τρεις επιθεωρητές τη δεκάμηνη αναστολή συμμετοχής τους στις επιθεωρήσεις.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Τα ονόματα των διοικητών των εφτά ΔΥΠΕ που θεσπίστηκαν με το νέο νόμο της ΝΔ κατέθεσε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Υγείας. Πρόκειται για τους Γεώργιο Σαρειδάκη (Αττικής), Γεώργιο Καραντανά (Πειραιώς και Αιγαίου), Δημήτριο Βαρτζόπουλο (Μακεδονίας), Βασίλειο Δελή (Μακεδονίας και Θράκης), Κωνσταντίνο Κόκκινο (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας), Σταύρο Πεντέα (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και Νικόλαο Κεφαλογιάννη (Κρήτης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ