Πέμπτη 10 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
«Αθώοι» δήλωσαν οι τέσσερις Δυτικοί ύποπτοι για κατασκοπία και τρομοκρατία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Αθώοι δήλωσαν χτες καταθέτοντας στο στρατοδικείο του Βελιγραδίου οι δύο Βρετανοί και δύο Καναδοί που συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα στο Βόρειο Μαυροβούνιο ως ύποπτοι κατασκοπίας και εγκληματικών ενεργειών.

Την ίδια ώρα, Βρετανοί και Καναδοί διπλωμάτες συνεχίζουν τις προσπάθειες για άμεση συνάντηση με τους συλληφθέντες συμπατριώτες τους, ενώ ανέθεσαν σε δύο ακόμη δικηγόρους την υπεράσπιση της υπόθεσής τους. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο Ρόμπερτ Γκόρντον, που είναι επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής αποστολής στο Βελιγράδι, ανέθεσε στο Γιουγκοσλάβο δικηγόρο Ντζιόρτζι Ντζούριτσιτς να υπερασπιστεί τους δύο συλληφθέντες Βρετανούς. Το ίδιο 24ωρο, και ο εκπρόσωπος της καναδικής πρεσβείας ανέθεσε στον Ιβάν Γιάνκοβιτς να υπερασπιστεί τους δυο συμπατριώτες του.

Οι δύο Βρετανοί είναι ο 41χρονος Αντριαν Πράνγκελ και ο 31χρονος Τζον Γιορ. Οσον αφορά στους δύο Καναδούς, πρόκειται για τον Σον Γκόινγκ και τον ανιψιό του Λίαμ Χολ, οι οποίοι -σύμφωνα με πηγές στην Πονγκόριτσα- εργάζονταν για λογαριασμό ιδιώτη εργολάβου στο Κοσσυφοπέδιο. Οπως είναι γνωστό, η απαγγελία του επίσημου κατηγορητηρίου αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες, ενώ εάν οι συλληφθέντες κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο 15ετούς κάθειρξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ