Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα στις 7μμ στο Σύνταγμα

Νέο συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Στους δρόμους, σήμερα κιόλας, παίρνει την απάντησή της η κυβέρνηση που - ισχυριζόμενη ότι έχει εξασφαλισμένη τη λαϊκή συναίνεση - σπεύδει να προωθήσει μια πολιτική για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ τέτοια που μετατρέπει την εκπαίδευση σε ακριβό εμπόρευμα, παραδίδει απόλυτα τα Πανεπιστήμια στο μεγάλο κεφάλαιο και υποβαθμίζει τις σπουδές για τη μεγάλη μάζα των φοιτητών και σπουδαστών.

Εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, γονείς οργανώνουν έτσι τις κινητοποιήσεις τους ώστε να φέρνουν στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες τους, προβάλλουν το αίτημα για ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία και καταδικάζουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης που προωθείται μέσα από το νέο νόμο - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και την προωθούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιείται παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Στο σημερινό συλλαλητήριο καλούν η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, δεκάδες φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Καλούν κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται. Καλούν, επίσης, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος και στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνεται αύριο Πέμπτη, μέρα που είναι προγραμματισμένη η έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και του άρθρου 16, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Χαυτεία.


Σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό παλλαϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καλεί η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της χώρας, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και εργαζόμενοι, καθώς το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κήρυξε τρίωρη παναθηναϊκή πανεργατική στάση εργασίας (από τις 12 έως τις 3 μ.μ.), τρίωρη έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ (από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου), ενώ εικοσιτετράωρες απεργίες έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Οι πανεπιστημιακοί συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα μέχρι αύριο την απεργία.

  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο Αγρίνιο την Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Αντίστοιχα, την ίδια μέρα το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας προκήρυξε 24ωρη απεργία και καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ στον ΟΤΕ, ενώ 24ωρη απεργία κήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ