Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τους νόμους»

Με μια άμεση δυναμική κινητοποίηση αντέδρασαν χτες το μεσημέρι στην κατάθεση του νόμου - πλαισίου φοιτητές και σπουδαστές από τις σχολές της Αθήνας. Εξω από το υπουργείο Παιδείας έστειλαν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, φωνάζοντας: «Ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή». Παράλληλα, έδωσαν υπόσχεση πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, με τη μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και με το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη.

Την ώρα που η υπουργός Παιδείας παρουσίαζε σε εκπροσώπους του Τύπου το νέο νόμο - πλαίσιο, φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στο Σύνταγμα και, στη συνέχεια, με πορεία έφτασαν μέχρι τη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Βουλής, όπου συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα συνθήματά τους έδιναν το στίγμα: «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές», «Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι της ΟΝΕ και της ολιγαρχίας» και «Οταν τα βρίσκουν πράσινοι και μπλε, η μόνη αντιπολίτευση είσαι εσύ λαέ».

Με τα χέρια ψηλά και χτυπώντας παλαμάκια, φοιτητές και σπουδαστές τραγουδούσαν: «Κωστάκη, Γιωργάκη, Μαριέττα, δε θα περάσουνε ποτέ τα νέα μέτρα. Οι φοιτητές δε σκύβουν το κεφάλι, με το λαό αντίσταση και πάλη. Ολοι εμείς θα είμαστε στους δρόμους, μέχρι να ανατρέψουμε τους νόμους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ