Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - «ΦΑΪΝΑΛ 8»
Η ώρα του Κυπέλλου

Ο πρώτος τίτλος της φετινής χρονιάς θα κριθεί από σήμερα και μέχρι το Σάββατο στην Πάτρα, αφού αρχίζει στην αχαϊκή πρωτεύουσα το «Φάιναλ 8» του Κυπέλλου, που θα κρίνει το φετινό κάτοχο του τροπαίου. Σημειώνεται ότι στο θεσμό μετέχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της Α1 κατά το τέλος του Α' γύρου.

Αν και με βάση την εικόνα του πρωταθλήματος κάλλιστα θα μπορούσε να μιλήσει για φαβορί και αουτσάιντερ, εντούτοις το γεγονός ότι το παρελθόν της διοργάνωσης περιλαμβάνει και εκπλήξεις (περίπτωση ΑΕ Νίκαιας το 2003), κάνει όλα τα παιχνίδια αμφίρροπα. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου όλοι οι προπονητές ανέλυσαν το τι περιμένουν από τους αγώνες. Ο πλέον γνώστης (5 τίτλοι) στις κατακτήσεις Κυπέλλων, Αλέκος Λεώνης, τόνισε πως για τον Ηρακλή θα ήταν ό,τι καλύτερο η κατάκτηση ενός τροπαίου, ιδιαίτερα τη φετινή μεταβατική χρονιά. Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Βραζιλιάνος τεχνικός Ντος Σάντος ξεκαθάρισε ότι επιτυχία είναι μόνο η κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του συναδέλφου του στον Ολυμπιακό, Σωτήρη Δρίκου. Για το καλύτερο υποσχέθηκαν ότι θα παλέψουν οι προπονητές των άλλων ομάδων Γιάννης Μέλκας (ΠΑΟΚ), Δ. Καζάζης (ΑΕΚ), Γ. Λάιος (ΠΓΣ), Γ. Χριστόπουλος (ΕΑΠ), που χαρακτήρισαν επιτυχία την παρουσία των ομάδων τους στο «Φάιναλ 8». Την οκτάδα συμπληρώνει η Λαμία, που όμως δε θα έχει στον πάγκο τον Νίκο Νεοφύτουν ο οποίος παραιτήθηκε.

Στο σημερινό πρόγραμμα, που ανοίγει και την αυλαία, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται περισσότερο στο πρώτο παιχνίδι όπου θα κοντραριστεί ο Ηρακλής με την ΑΕΚ (17.00, ΣΠΟΡ+). Η νίκη του «Δικεφάλου» για το πρωτάθλημα πριν λίγο καιρό, σε συνδυασμό με την αγωνιστική αστάθεια του «γηραιού» κάνει αμφίρροπο το παιχνίδι, αν και θεωρητικά οι «κυανόλευκοι» είναι το φαβορί. Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Πανελλήνιο (20.30, ΣΠΟΡ+).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ