Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΟΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ, ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΔΑΠ: «Πρωταγωνίστρια των εξελίξεων η ΔΑΠ προσέρχεται μαζικά στις συνελεύσεις και δίνει πραγματική μάχη για ν' ανοίξουν οι σχολές» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ... «Εάν δεν είναι ύποπτη, είναι πολιτικά αφελής η θέση πολλών (αριστερών;) συναδέλφων να ζητούν "Ανοιχτά Πανεπιστήμια" προκειμένου, συζητώντας, να διαβάλουν τον νόμο της Γιαννάκου. Ο νόμος θα ισχύσει ως έχει, μάνατζερ (επίτροποι) θα συναλλάσσονται με τον εκάστοτε υπουργό, το υπουργείο θα έχει μπάσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τα σπασμένα παράθυρα, τα αμφιθέατρα θα μοιάζουν με τηλεοπτικά πλατό που μοιράζουν εκατομμύρια, οι έρευνες θα κάνουν ορισμένους επιτήδειους καθηγητές πλούσιους, η έρημος θα επεκτείνεται. Μόνο με κλειστά πανεπιστήμια οι περιφρονημένοι από τη νέα τάξη και τα μίντια καθηγητές θα αντισταθούν (υπογραμμίζω) στον φονταμενταλισμό της αγοράς που θα σπάσει την πόρτα των πανεπιστημίων με τους φύλακες που θα αναλάβουν να τη φυλάξουν» (ο Γιώργος Βέλτσος στα «ΝΕΑ»).

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ: «Περιμένουμε από τους φοιτητές να προσδιορίσουν αιτήματα, να εκφράσουν συγκροτημένη άποψη, "να μας πουν τι θέλουν". Περιμένουμε να έχουν λόγο σε μια εποχή του παραλόγου. Περιμένουμε την εικόνα τους σαν να μην τη γνωρίζουμε. Περιμένουμε με μια εμφάνισή τους στα τηλεπαράθυρα να ακούσουμε όσα δεν καθίσαμε ποτέ να ακούσουμε στις δεκαετίες που προηγήθηκαν της σημερινής αδιέξοδης κρίσης στα πανεπιστήμια (...) χρόνια ολόκληρα μαθητείας στο άχρηστο, το περιττό. Και αίφνης τους ζητούν την απόλυτη χρησιμότητα. Να τη σκεφτούν μόνοι τους οι φοιτητές. Ποιος ασχολήθηκε με το τι ακριβώς μαθαίνουν από τα 5 τους χρόνια ως τα 18; (...) κανείς δεν πρόλαβε εν τέλει. Ούτε εμείς να συναντήσουμε τα νιάτα. Με εικόνα συγκεχυμένη εκείνα για τον κόσμο και εμείς γι' αυτά. Και η τηλεοπτική είναι η τελευταία που μπορεί να αποδώσει την πραγματικότητα, αφού ούτε τα νιάτα έχουν χώρο σε αυτήν, ούτε εκείνοι που μιλούν γι' αυτά έχουν συναίσθηση της απόστασης που τους χωρίζει από την ηλικία και τις αγωνίες της» (η Πόπη Διαμαντάκου στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ