Πέμπτη 11 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ψάχνοντας το διάδοχο του Καμντεσί

 

[ΛΟΝΔΙΝΟ.-]

Τελικά το είπε και το έπραξε. Ο λόγος για το γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος ανακοίνωσε και επισήμως χθες το πρωί την παραίτησή του από την ηγεσία του χρηματο-οικονομικού ιδρύματος. Ο Μισέλ Καμντεσί ύστερα από 13 χρόνια στη θέση του Γενικού Διευθυντή θα πει οριστικά αντίο.

Αν και η είδηση είναι η αιφνίδια παραίτησή του, καθώς όλοι γνώριζαν ότι είχε σκοπό να αποχωρήσει αλλά όχι πριν από το Φλεβάρη του 2000, ο περισσότερος ντόρος γίνεται για αυτόν που θα τον αναπληρώσει. Βρετανός, Γερμανός, ή Ιταλός, αλλά οπωσδήποτε όχι Γάλλος, μπορεί να είναι ο διάδοχος του Καμντεσί στη διεύθυνση του ΔΝΤ, αναφέρει σε χτεσινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», και αυτό γιατί ο Καμντεσί ήταν ο τρίτος κατά σειρά Γάλλος που είχε διοριστεί στη θέση αυτή.

Οι «Φ.Τ» εκτιμούν πως η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία μπορούν να παρουσιάσουν αξιόλογους υποψηφίους για τη θέση αυτή. Πάντως, σημειώνει, «το μόνο βέβαιο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται ο νέος διευθυντής να είναι Γάλλος», ενώ η βρετανική εφημερίδα προβάλλει και τα ονόματα ορισμένων προσωπικοτήτων του χώρου, που εμφανίζονται ως πιθανοί υποψήφιοι για το διορισμό τους στη διεύθυνση του ΔΝΤ.

Από βρετανικής πλευράς προβάλλουν ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρβιν Κινγκ, κι ο Αντριου Κρόκετ, διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Ρυθμίσεων (BRI) η οποία εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Επίσης, αναφέρονται οι Γερμανοί, Κάιο Κoχ Βέζερ, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και νυν διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανάπτυξη και την Ανοικοδόμηση (BERD), Χορστ Κέλερ. Παράλληλα, με μεγάλες πιθανότητες προβάλλει και το όνομα του γγ του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ