Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ντίνος Λύτρας
Ντίνος Λύτρας
Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από την ημέρα που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΙΒΕΛΕΚΑ. Υπήρξε καλός σύζυγος, οικογενειάρχης και τίμιος αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Οι κόρες του Μαίρη και Λούλα

Τα εγγόνια του Βαγγέλης, Μαρία, Λεωνίδας

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων μου στην Εθνική Αντίσταση και τους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες μέρες της ζωής μου ΒΑΣΙΛΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ χημικού, ΜΠΑΜΠΗ ΖΟΥΠΙΝΑ δασκάλου και ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΤΣΑΝΑ χειρουργού, καθώς επίσης στη μνήμη της αδελφής μου ΣΤΑΜΟΥΛΑΣ Κουγιαγκά -ΤΣΟΓΙΑ αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, μελών του ΚΚΕ, προσφέρω 30 ευρώ στο Κόμμα τους, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα».

Θωμάς Κουγιαγκάς, αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του νονού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΖΟΥΠΙΝΑ και της θείας μου ΣΤΑΜΟΥΛΑΣ Κουγιαγκά - ΤΣΟΓΙΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Αντώνιος Θ. Κουγιαγκάς

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη της αγαπημένης και αξέχαστης συντρόφισσάς μου ΕΙΡΗΝΗΣ Καρφορίνη -ΖΟΥΠΙΝΑ καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μου και σύζυγο ΜΠΑΜΗ ΖΟΥΠΙΝΑ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αριστείδης Ζούπινας, Γιώτα Μπάμπη Ζούπινα

* * *

Φωτ.

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ, από τη Νέα Φωκίδα, φοιτητής στην Κατοχή, εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και πέρασε στον ΕΛΑΝ με το ψευδώνυμο Λαός. Στον Εμφύλιο, κυνηγημένος, βγήκε στο βουνό, στον Παρνασσό, στα Τμήματα του Διαμαντή. Το 1949, με μια ομάδα συντρόφων του, έπεσε σε ενέδρα στη Χρυσαΐτη Βρύση στις 29 Ιούλη 1949 και -κυκλωμένος, αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια του εχθρού. Την άλλη μέρα, οι αντίπαλοί του έβαλαν το πτώμα του σε φορτηγό, μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν κρατούμενος και το περιέφεραν όλη την ημέρα. Ο πατέρας του, ο μπαρμπα - Λευτέρης πνίγοντας τον πόνο του, δεν άφησε ούτε ένα δάκρυ για να μην ντροπιάσει τον λεβέντη γιο του.

Ειρήνη Ζούπινα
Ειρήνη Ζούπινα
Στη μνήμη του, η εξαδέλφη του Βαγγελιώ Λύτρα προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βάθης.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ από το χωριό Αρνα Λακωνίας ΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΜΑΣΙΡΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΓΚΑΡΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΜΑΣΙΡΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ ΤΡΟΧΑΤΟΥ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΩΣΤΑ. Καθώς, επίσης, στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ ΤΑΚΗ ΚΩΣΤΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΚΟΥΛΗ ΒΑΦΑΚΟΥ, ο συγχωριανός τους Κυριάκος Καρυπίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Καματερού της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Καματερού.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση 130 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗ (φωτογραφία), από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ. Εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Φολέγανδρο, δραπέτευσε, στην Κατοχή στο ΕΑΜ, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ και σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις μελάτες Αρτας.

Της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Δ. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ Ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ στην 1η Θεσσαλική Μεραρχία. Σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1949 στα Αγραφα.

Του ΔΗΜΟΥ ΦΛΟΥΔΑ ΕΛΑΣίτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 19 Φλεβάρη 1943 στη θέση Καλτσιόνα Αρτας.

Του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Ι. ΝΤΑΒΑΝΤΖΗ ΕΠΟΝίτη και αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος αποκόπηκε από το Τμήμα του, αρρώστησε και πέθανε.

Γιώργος Νταβαντζής
Γιώργος Νταβαντζής
Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΟΥΡΝΑΡΑ δασκάλου, μέλους του ΚΚΕ από το 1930, εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στον Αϊ - Στράτη, δραπέτευσε στην Κατοχή και ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Στον Εμφύλιο πολέμησε ως αξιωματικός του ΔΣΕ. Πέθανε τον Απρίλη του 1994 πολιτικός πρόσφυγας στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

Των ΗΛΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΑΦΑ, οι οποίοι πιάστηκαν, καταδικάστηκαν σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο Ιωαννίνων και εκτελέστηκαν το 1948.

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΠΑΠΠΑ (Σακκά), μέλους του ΚΚΕ από το 1940 ΕΛΑΣίτη και Λοχαγού πολιτικού επιτρόπου στο 601 Τάγμα της 14ης Ταξιαρχίας, ο οποίος σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ στις 11 Νοέμβρη 1948.

Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ αξιωματικού του ΕΛΑΣ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Νέας Ιωνίας Αττικής και του αδελφού του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ, ο οποίος εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι το 1944.

Χρήστος Νταβαντζής


Ευαγγελία Γαλαζούλα
Ευαγγελία Γαλαζούλα

Μπάμπης Ζούπινας
Μπάμπης Ζούπινας

Γιώργος Τσιβελόκας
Γιώργος Τσιβελόκας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ