Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με τον Θόδωρο Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για συγχώνευση κλινικών του Παθολογικού Τμήματος, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Πέρα από τις σοβαρές ελλείψεις, που αποβαίνουν σε βάρος της υγείας των κατοίκων και εντατικοποιούν την εργασία, αναδείχτηκαν επίσης προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παλαιότητα των κτιριακών υποδομών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Σε 24ωρη απεργία μεθαύριο, Παρασκευή 2 Μάρτη και πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από τη Βουλή, προχωρούν οι 3.700 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», απαιτώντας ανάμεσα σε άλλα τη διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων μετά τον Ιούνη του 2007, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και την άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

«ΓΚΡΟΥΠ 4»: Στην Εντατική βαριά τραυματισμένο έστειλαν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας τον εργαζόμενο Αλέξη Σκούφη στην εταιρεία «Γκρουπ 4 Σεκιούρικορ» (πρώην «Βάκενχουτ»), όταν την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια χρηματαποστολής στο υποκατάστημα «Σκλαβενίτης» στη Γλυφάδα, δέχτηκε σφαίρα από ληστή. Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, και αυτός ο σοβαρός τραυματισμός είναι αποτέλεσμα των ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας (π.χ. ειδικοί χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων, ακατάλληλα τζάμια και αμφίβολη θωράκιση των αυτοκινήτων κλπ.), με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύει η ζωή τους.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από χτες 28 οικοδόμοι στο εργοτάξιο του ΟΕΚ στη Δραπετσώνα, καθώς ο εργολάβος Σωτήρης Φουσκαρίνης, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου για ανέγερση κατοικιών, τους έχει απλήρωτους εδώ και τρεις μήνες. Στη διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε χτες στο εργοτάξιο, οι οικοδόμοι συμφώνησαν με την πρόταση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά να μη σταματήσουν την επίσχεση, αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους μέχρι τελευταίας δεκάρας, απορρίπτοντας και ταυτόχρονα την πρόταση της εργοδοσίας να τους καταβάλει τα μισά.

«ΒΑΛΚΑΝ»: Συνεχίζουν τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας ξύλου «Βαλκάν Εξπορτ» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας από την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τους 4 συναδέλφους τους που απέλυσε τις προηγούμενες μέρες και να ακυρώσει το σχέδιο για οριστικό λουκέτο μέχρι το καλοκαίρι. Οι εργαζόμενοι καλούν τα κόμματα, τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: Πλατύ κάλεσμα στις εργαζόμενες στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 4.30 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β) απευθύνει η Επιτροπή Γυναικών του Σωματείου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ: Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα και το συντονισμό της δράσης οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής την Πέμπτη 1 Μάρτη στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ (Καρόλου 24, 3ος όροφος, πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) στις 7 το απόγευμα.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Εκδήλωση - σύσκεψη με εργαζόμενους του κλάδου διοργανώνουν η Επιτροπή Νέων Λογιστών και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), αύριο Πέμπτη 1 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα «Ναπολέων Σουκατζίδης» της ΕΕΛΠ.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ - ΕΥΒΟΙΑ: Δίωρη στάση εργασίας (8 π.μ - 10 μ.μ) πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη τεσσάρων νοσηλευτριών, να παραμείνουν στο θεραπευτήριο δυο ακόμα νοσηλεύτριες που είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου και να ξεκινήσει η ανακατασκευή του κτιρίου.

ΡΥΜΟΥΛΚΑ: Τετράωρη στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα 28 Φλεβάρη (6-10 π.μ.) η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών. Διεκδικεί την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους, την καταβολή των αναδρομικών και την τήρηση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ