Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το Μεξικό της αντίστασης και του αγώνα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθη χτες το μεσημέρι στα γραφεία του «Ριζοσπάστη». Προσκεκλημένος ο Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος Κομμουνιστών του Μεξικού, που συνομίλησε με τους συντάκτες της εφημερίδας, ενώ νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τη Συντακτική Επιτροπή του «Ρ».

Ο Καμπρέρα, έκανε εκτενή αναφορά, στο λαϊκό κίνημα της χώρας του και στη δράση του Κόμματος. Μίλησε, μεταξύ των άλλων για την εξέγερση της Οαχάκα, αλλά και τη συσπείρωση δυνάμεων στη συνεργασία «Αλλη Καμπάνια», στην οποία το Κόμμα συμμετέχει μαζί με τον Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό των Ζαπατίστας και άλλες δυνάμεις. Ακόμα σημείωσε πως, όλο και περισσότερες προοδευτικές δυνάμεις στο Μεξικό, αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας αντικαπιταλιστικής κατεύθυνσης στο κίνημα και όχι απλά μιας μεμονωμένης αντίθεσης με την κυβέρνηση. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με το προσωπικό του «Ρ».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκδότης του «Ρ», παρέδωσε στον Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, το λεύκωμα με τα φύλλα του παράνομου «Ριζοσπάστη» της Κατοχής.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που διεξήχθη χτες το απόγευμα μεταξύ του Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα και των συντρόφων του Πειραιά.


Ο Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα συζητώντας με το προσωπικό του «Ριζοσπάστη»
Ο Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα συζητώντας με το προσωπικό του «Ριζοσπάστη»

Από τη συζήτηση στον Πειραιά
Από τη συζήτηση στον Πειραιά

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ