Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Την παραμονή του Γερμανού Κρίστιαν Σβαρτζ Σίλινγκ στη θέση του ύπατου διοικητή του ΟΗΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη έως τις 30 Ιούνη 2008 αποφάσισε χτες το λεγόμενο «Συμβούλιο Εφαρμογής της συμφωνίας ειρήνης» (PIC).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Μάικ Μακ Κόνελ, εξέφρασε χτες φόβο για αποσταθεροποίηση της Νιγηρίας, κατονομάζοντας ως άμεσα υπεύθυνο τον απερχόμενο Πρόεδρο Ολουσενγκούν Ομπασάντζο και τη χειραγώγηση της πολιτικής διαδικασίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Απρίλη.

ΤΟΚΙΟ.- Την προώθηση της από κοινού κατασκευής διασιβηρικού αγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου ζήτησαν χτες υπουργοί της ιαπωνικής κυβέρνησης, μετά τη συνάντησή τους με υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΤΟΚΙΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-Υγειονομικές υπηρεσίες στο Λάος επιβεβαίωσαν χτες το πρώτο ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των πτηνών. Πρόκειται για 15χρονη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης. Παράλληλα, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας διέταξε χτες επείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαλευκανθεί εάν οι πρόσφατες αυτοκτονίες δύο εφήβων που είχαν πάρει αντιγριπικά χάπια «Ταμιφλού» προήλθαν εξαιτίας τους. Τέλος, σύμβουλοι της ομοσπονδιακής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ συνέστησαν στον Οργανισμό να εγκρίνει την κυκλοφορία του πρώτου ανθρώπινου εμβολίου κατά της γρίπης των πτηνών από την πολυεθνική εταιρεία «Sanofi Aventis SA», μολονότι έκριναν πως παρέχει περιορισμένη προστασία...

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.- Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες βόρεια της Στοκχόλμης σε σύγκρουση δύο λεωφορείων που προκλήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας.

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.- Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους - ανάμεσά τους και ένα μωρό - χτες στην Αγία Πετρούπολη όταν ένας μεγάλος γερανός έπεσε σε δωδεκαώροφο κτίριο.

ΜΟΣΧΑ.- Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, Βασίλι Σάικοφ και Χασάν Ραμαζάνοφ, αντίστοιχα, συνελήφθησαν από την αστυνομία, καθώς πιστεύεται ότι έδωσαν εντολή για τη δολοφονία του τοπικού βουλευτή Αλεξάντρ Μπαμπουρσένκο, στις 30 Μάρτη του 2005, σύμφωνα με το «Ιτάρ-Τας».

ΜΟΝΤΕΒΙΝΤΕΟ.- Σε ενίσχυση της συνεργασίας ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν οι Πρόεδροι Βραζιλίας και Ουρουγουάης, Ιγν. Λούλα και Ταμπαρέ Βάσκεζ. Υπέγραψαν συμφωνίες στο τραπεζικό σύστημα και επίσης δήλωσαν τη θέλησή τους να ενισχύσουν την Κοινή Αγορά του Νότου, το Mercosur.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Οι πρέσβεις των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μπλέικ, και της Ιταλίας, Πρίο Μαριάνι, στη Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν χτες ελαφρά, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε θραύσματα όλμων από επίθεση ανταρτών Ταμίλ σε αεροδρόμιο της περιοχής Μπατικόλα. Οι αντάρτες Ταμίλ απολογήθηκαν επιρρίπτοντας την ευθύνη στο στρατό της Σρι Λάνκα υποστηρίζοντας ότι δε γνώριζαν πως στο ελικόπτερο επέβαιναν οι δύο πρέσβεις και πως νωρίτερα χτες το πρωί τα κυβερνητικά στρατεύματα είχαν εξαπολύσει εναντίον τους επίθεση από το αεροδρόμιο της Μπατικόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ