Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απροκάλυπτη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις αντιδραστικές αλλαγές

Αποκαλυπτική η χτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπου άρχισε η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου

Σε πανεπιστήμια υποταγμένα στον ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα οδηγεί ο νέος νόμος - πλαίσιο. Αυτό τόνισαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Προς επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης έσπευσαν τόσο η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Η υπουργός παραδέχτηκε επί λέξει ότι πράγματι οι εξελίξεις στην Παιδεία είναι προδιαγεγραμμένες τόσο από τη συνθήκη του Μάαστριχτ όσο και από τις εξειδικευμένες συνόδους της Μπολόνια και της Λισαβόνας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ευθέως ότι δε ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά μόνο να γίνει αυτό πιο στοχοπροσηλωμένο στις επιδιώξεις του. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άτολμο, αντιφατικό, συντηρητικό και πρόχειρο» και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνείας ανέφερε συγκεκριμένα τις τετραετείς προγραμματικές συμφωνίες και τη συνεχή αξιολόγηση, ενώ επανέφερε τη συζήτηση και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτονόητα, η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα αυτών των εξελίξεων φοιτητές και σπουδαστές προετοιμάζουν, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις στις σχολές, τα αυριανά συλλαλητήριά τους σε όλη τη χώρα. Για την Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ