Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Κυνική ομολογία των αδιεξόδων

Αποκαλυπτικός ο υφυπουργός Υγείας, στη χτεσινή συνάντηση με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Τα αδιέξοδα της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης - αντί της ανάπτυξης δημόσιων δομών - στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, που προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αναδείχτηκαν και χτες, καθώς η αποασυλοποίηση από ζητούμενο μετατράπηκε σε μέσο κερδοσκοπίας για κάποιους.

Μιλώντας στα εγκαίνια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) Αγίων Αναργύρων (σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο έπρεπε να λειτουργούν 50 ΚΨΥ και λειτουργούν μόλις πέντε), ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχτηκε τα αδιέξοδα της πολιτικής που ακολουθήθηκε στον τομέα της ψυχικής υγείας. «Ολη η εμπειρία, που έχει αποκομίσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια με το εκτεταμένο πρόγραμμα αποασυλοποίησης, μας έχει οδηγήσει σε μια σειρά συμπερασμάτων. Θεωρώ ότι, παρά τα βήματα που έχουν γίνει μπροστά, πρέπει το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουμε στην έναρξη μιας πιο ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ψυχική υγεία», είπε. Αλλά, αντί της εξαγγελίας πλέγματος δημοσίων υπηρεσιών, αναφέρθηκε και πάλι στη διαμόρφωση «ευρύτατης συμμαχίας, ανάμεσα στην επιστήμη, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οργανωμένη πολιτεία, στο εθελοντικό κίνημα» και στην οικονομική και επιστημονική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αυτό που με μισόλογα παραδέχτηκε ο υπουργός, ομολόγησε ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σε συνάντηση που είχε χτες το πρωί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας που διαδήλωσαν στο υπουργείο. Ο υφυπουργός είπε ότι η κατάσταση που επικρατεί με τις δομές αποασυλοποίησης είναι κρίσιμη. Αλλά επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι δεσμεύεται από τις προγραμματικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ότι «θερίζει τις θύελλες» που έσπειραν άλλοι! Κράτησε, δηλαδή, εκ των υστέρων αποστάσεις από το «Ψυχαργώς», το οποίο στήριξε και προπαγάνδισε και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση η ΝΔ. Κατά τα άλλα, ανέφερε ότι το υπουργείο επανεξετάζει τον τρόπο χρηματοδότησης των δομών.

Ακολούθησαν ανακοινώσεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τους δυο υπεύθυνους να δημαγωγούν ως προς τις ευθύνες για τη σημερινή δραματική κατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπάρχει διέξοδος για ασθενείς και εργαζόμενους (2014-03-16 00:00:00.0)
Απεργία και κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Υγείας (2012-10-11 00:00:00.0)
Ο αδιάβαστος «Ριζοσπάστης»... (2007-06-21 00:00:00.0)
Εντείνεται το αδιέξοδο (2006-11-24 00:00:00.0)
Υποβάθμιση και αλλαγή ρόλου (2003-06-28 00:00:00.0)
Παγίδα η αποασυλοποίηση χωρίς δομές (2001-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ