Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Πρόγραμμα - «αντιλαϊκό εργαλείο»

Ως ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και της ολιγαρχίας - με έμπνευση ΠΑΣΟΚ, εκτέλεση ΝΔ και στήριξη του ΣΥΝ - χαρακτήρισε τα Τετραετή Επιχειρησιακά των δήμων, ο Στέλιος Ορφανός, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου» σε συνέντευξη που έδωσε προχτές το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης. Πρόκειται για εργαλείο παραπέρα ενσωμάτωσης των ΟΤΑ στην πολιτική της αύξησης των κερδών της, που το ονομάζουν «αναπτυξιακό σχεδιασμό σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο», τόνισε.

Στόχος, υπογράμμισε, είναι να καθοδηγηθεί ασφαλέστερα από την άρχουσα τάξη ο προσανατολισμός των δήμων, ως φορέων επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Στην ίδια κατεύθυνση «ενισχυτικής καθοδήγησης» συμβάλλουν και άλλες ρυθμίσεις που έχουν ήδη θεσπιστεί, (ΘΗΣΕΑΣ, Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.ά).

Στο Δήμο Ηρακλείου είναι αξιοσημείωτο ότι το θέμα σύνταξης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων το έφερε πρώτη στο Συμβούλιο, όχι η παράταξη της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ, αλλά η παράταξη του ΣΥΝ που θεωρεί τα προγράμματα σοβαρή εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ