Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Στο στόχαστρο η δασοκτόνα εγκύκλιος

Αντισυνταγματική θα χαρακτηριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας Π. Πικραμμένο, στην αυριανή Ολομέλεια του ΣτΕ, η εγκύκλιος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Μπασιάκου, που εκδόθηκε τον Οκτώβρη του 2004 σε εφαρμογή του δασοκτόνου νόμου 3208/2003 (που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ).

Ο εισηγητής στην αυριανή συζήτηση της προσφυγής της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, που ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική η «εγκύκλιος Μπασιάκου», θα κάνει λόγο και για αντισυνταγματικότητα συνολικά του δασοκτόνου νόμου. Ο εισηγητής θα αναφέρει ότι η εγκύκλιος βρίθει παράνομων διατάξεων, υπερβαίνει ακόμη και το νόμο 3208/03, ενώ θα προσθέτει ότι εισάγει νέους κανόνες δικαίου, οι οποίοι τις περισσότερες φορές αντιβαίνουν τη νομοθεσία για την προστασία των δασών.

Ο Π. Πικραμμένος θα τονίσει επίσης ότι η «εγκύκλιος Μπασιάκου» είναι ανυπόστατη, γιατί ποτέ δε δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο εισηγητής θα προτείνει την ακύρωση της ανυπόστατης εγκυκλίου, επειδή έχει σταλεί στα Δασαρχεία, τα οποία την εφαρμόζουν! Ετσι, οι πολίτες αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες θα λάβουν γνώση ότι η εγκύκλιος είναι ανυπόστατη.

Τέλος, ο Π. Πικραμμένος θα προτείνει ότι η εγκύκλιος είναι αντίθετη με τη νομοθεσία και ως προς το σκέλος που δίνει τη δυνατότητα να μη χαρακτηρίζονται ως προστατευόμενες οι δασικές εκτάσεις που έχουν πλάτος άνω των 30 μέτρων και μήκος μικρότερο των 100 μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ