Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το βρετανικό δίκτυο «Σκάι Νιους» μετέδωσε χτες ότι η κυβέρνηση Μπλερ θα ανακοινώσει την αποχώρηση 600 στρατιωτών από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

ΚΑΙΡΟ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Το 23ο ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των πτηνών διαπιστώθηκε χτες στην Αίγυπτο. Πρόκειται για ένα 4χρονο κοριτσάκι από το Νταχακίγια στο Δέλτα του Νείλου. Στην Κίνα ανακοινώθηκε νέο κρούσμα της νόσου σε μία 44χρονη αγρότισσα από τη νοτιοανατολική επαρχία Φουγιάν και στη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) νέο κρούσμα σε πτηνοτροφική μονάδα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Γιανγκόν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στη Ν. Υόρκη θα συναντηθούν στις 5-6 Μάρτη Αμερικανοί και Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι για να συζητήσουν τα πρώτα βήματα για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Το 7,8% του ΑΕΠ θα πάει για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τον εκσυγχρονισμό του πολυπληθέστερου στρατού του κόσμου (τουλάχιστον 1.300.000 στρατιώτες) ανακοίνωσε χτες μεταξύ άλλων ο Ινδός υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά.

ΤΟΚΙΟ - ΜΟΣΧΑ.-- Οι πρωθυπουργοί Ιαπωνίας Σίντζο Αμπε και Ρωσίας Μιχαήλ Φραντκόβ συμφώνησαν χτες να ξεκινήσουν συνομιλίες για συνεργασία στους τομείς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και βιομηχανίας. Παράλληλα υπέγραψαν σημαντικές οικονομικές συμφωνίες πολλών δισ. δολαρίων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Περίπου 754.000 άστεγοι υπήρχαν στις ΗΠΑ το Γενάρη του 2005, οι οποίοι διέμεναν σε καταφύγια ή διανυκτέρευαν στο δρόμο, αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι σε έκθεσή τους προς το Κογκρέσο. Περίπου το ένα τέταρτο ήταν έφηβοι 17 ετών ή παιδιά μικρότερης ηλικίας και το 2% των αστέγων ήταν 62 ετών και πάνω.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.- Την επιθυμία του να ενταχθεί η χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπογράμμισε χτες ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γερμανία.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Χιλιάδες πυροσβέστες του Βελγίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, νωρίτερη συνταξιοδότηση και καλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση τραυματισμού. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους πυροσβέστες, με αποτέλεσμα 6 άνθρωποι να τραυματιστούν.

ΣΤΡΟΜΠΟΛΙ.-- Ιταλοί αξιωματούχοι κάλεσαν χτες τους κατοίκους στο Στρόμπολι (ενός μικρού νησιού στην Τυρρηνική Θάλασσα στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας) να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς συνεχίστηκαν οι εκρήξεις του ηφαιστείου του νησιού.

ΟΤΑΒΑ.- Το Κοινοβούλιο του Καναδά ψήφισε κατά της ανανέωσης ισχύος της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, που μεταξύ άλλων επέτρεπαν την κράτηση υπόπτων χωρίς την απαγγελία κατηγοριών για τρεις μέρες. Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε ταχθεί κατά των δύο αντιτρομοκρατικών νόμων, κρίνοντας ότι παραβιάζεται η νομοθεσία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ