Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνα χημικά κατά διαδηλωτών

Αγωγή κατά του Δημοσίου κατέθεσαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων

Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη διαδήλωση και αντιτιθέμενοι στα κατασταλτικά μέτρα και ιδιαίτερα στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών, καταθέτουν με κοινή τους πρωτοβουλία η «Δημοκρατική Συσπείρωση», η Επιτροπή Υπεράσπισης Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), η ΠΟΣΔΕΠ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και διάφοροι φοιτητές.

Οπως τόνισαν εκ μέρους της Επιτροπής του ΔΣΑ, οι Αλ. Ζορμπαλά, ο Δ. Μπελαντής και ο Δ. Σαραφιανός, στην αγωγή αναφέρονται τρεις πολύ μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις (8/6/2006, 27/6/2006, 22/2/2007), όπου έγινε απρόκλητη και εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών και βίας. Αφού αναφέρθηκαν στις σοβαρές σωματικές βλάβες, στην επικινδυνότητα των χημικών τοξικών CN και CS, αποκάλυψαν, ότι σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες και με το Μνημόνιο του Ελληνικού Στρατού απαγορεύεται η χρήση αυτών των ουσιών ακόμα και σε καιρό πολέμου... Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι η αγωγή, επικεντρώνεται στο πολιτικό ζήτημα και όχι στο νομικό. «Πρόκειται για την προστασία του δικαιώματος στη διαδήλωση», είπαν.

«Ζούμε μια σχεδιασμένη και ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα», ξεκαθάρισε ο Δ. Καλτσώνης, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

«Συμπληρωματική ενέργεια» χαρακτήρισε τη χρήση όλων των νομικών μέσων που προσφέρονται ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Λ. Απέκης, καθώς η πάλη διεξάγεται στους δρόμους. Την ανάγκη ενός ισχυρού μετώπου πάλης ανέδειξε ο Γ. Καλομοίρης, από την ΟΛΜΕ. «Κάθε εβδομάδα δεκάδες φοιτητές καταλήγουν στα νοσοκομεία μετά τις διαδηλώσεις», είπε η φοιτήτρια του ΕΜΠ Ε. Γαϊτάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ