Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο απόσπασμα ο επαρχιακός Τύπος

Ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Επικρατείας, για τις καταχωρήσεις διαφημίσεων στον επαρχιακό Τύπο, το οποίο υπερψηφίστηκε μόνον από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Από την πλευρά του ΚΚΕ η εισηγήτριά του, Λιάνα Κανέλλη, τόνισε ότι καταψηφίζει ένα νομοσχέδιο το οποίο αντιγράφει τις κυβερνητικές τακτικές υπέρ των μεγαλοσχημόνων των εθνικής εμβέλειας Μέσων Ενημέρωσης και στην επαρχία.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, με το νομοσχέδιο «συμπληρώσατε sudoku συμφερόντων και σταυρόλεξο συμφερόντων με εκπληκτική επιτυχία και μέγιστο βαθμό δυσκολίας. Διότι, ως γνωστόν, η αγορά είναι προκρούστεια κλίνη. Μόλις ξαπλώσει πάνω στην κλίνη της αγοράς εργαζόμενος, τα ποδάρια του, ως απαιτήσεις και δικαιώματα στον καιρό που ζούμε της κυρίαρχης αγοράς, είναι γιγάντια και βγαίνει ένα πριόνι και τα κόβει... Μόλις ξαπλώσει επιχειρηματίας, ενδιαφερόμενος και δη σωτήρας πάσης φύσεως και μορφής, τα ποδάρια του είναι μονίμως πάρα πολύ κοντά, είναι ατροφικά και πρέπει να πέσουμε πάση θυσία να τον ενισχύσουμε».

Αναφερόμενη στην προσέγγιση του ΚΚΕ σημείωσε ότι «για εμάς θα έπρεπε να είναι σε μία εντελώς άλλη βάση, να πηγαίνει εντελώς αλλού, να προάγει πολιτισμό, να προάγει επικοινωνία, να προάγει θέσεις, να προάγει χίλια δυο»... Πρόσθεσε δε ότι «κάθε μορφή ερασιτεχνικού εντύπου εδώ, πάει καλλιά του, δεν υπάρχει περίπτωση να επιζήσει. Η αγορά είναι αδηφάγο πράγμα, είναι θεριό, θα βγει και θα τους φάει. Θα προωθηθούν οι συγχωνεύσεις και θα είναι και πρότυπο».

  • Με 207 ψήφους κατά και 1 υπέρ, απορρίφθηκαν χτες στη Βουλή, δυο προτάσεις άρσης ασυλίας για τον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα. Οι εισαγγελικές αιτήσεις αφορούσαν υποθέσεις συνδικαλιστικής δράσης του βουλευτή ως προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ