Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συντονισμένη δράση για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Στις 16 Μάρτη στα Προπύλαια

Συντονισμένη δράση και πρωτοβουλίες για την επιτυχία και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία αντιπολεμικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 16 Μάρτη, για να καταδικαστούν οι εγκληματικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ και Λίβανο, αποφάσισαν χτες εκπρόσωποι μαζικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, που πήραν μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΕΔΥΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρας τόνισε τη σημασία της κινητοποίησης σε μια περίοδο που η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού εντείνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, ενώ στην επιφάνεια επανέρχεται το ζήτημα της «αντιπυραυλικής άμυνας» των ΗΠΑ ως ενός εργαλείου διατήρησης της πυρηνικής υπεροχής των Αμερικανών και τρομοκράτησης των λαών. Ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Γρ. Πετρόπουλος τόνισε την ανάγκη να δοθεί δυναμική απάντηση στα σχέδια του ιμπεριαλισμού, με παράλληλο δυνάμωμα της συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους λαούς. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Δ. Αγκαβανάκης τόνισε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα έχει τη δική του συνδρομή στην επιτυχία της κινητοποίησης της 16ης Μάρτη, καθώς η γενικευμένη ιμπεριαλιστική επίθεση συνδέεται άμεσα με τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων.

Στη χτεσινή σύσκεψη, που τη συγκάλεσε η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, εκτός από τους εκπροσώπους του κινήματος ειρήνης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΔΑ και άλλων οργανώσεων. Ολοι συμφώνησαν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στους χώρους τους για την προβολή του καλέσματος για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 16ης Μάρτη. Τις επόμενες ημέρες θα βγει η αφίσα και το προπαγανδιστικό υλικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ