Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη δουλιά

Με τον αγώνα τους πέτυχαν τη δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δε θα απολυθούν από την Επιχείρηση Ανάπτυξης

Την πρώτη θετική εξέλιξη «μετράει» ο αγώνας των εργαζομένων του Δήμου Περάματος για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Χτες, στη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, «έκοψαν» τη φόρα του δημάρχου Γιάννη Γλύκα (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) να «πετάξει» στο δρόμο 64 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΔΕΑΠ).

Οι εργαζόμενοι, με την αποφασιστικότητά τους και τη δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων του Σωματείου των υπαλλήλων του δήμου και της αγωνιστικής δημοτικής κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», μετά από 6 ώρες συνεδρίασης κατάφεραν στις 3 τα ξημερώματα να αναγκάσουν το δήμαρχο να «κάνει πίσω», αποσπώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο την πολιτική απόφαση να μην απολυθεί κανείς από τους εργαζόμενους της ΔΕΑΠ, ενώ ξεκινάει και η μάχη για να περάσουν όλοι στο δήμο. Ταυτόχρονα, διαμήνυσαν ότι θα «τσακίσουν» κάθε προσπάθεια υπονόμευσης αυτής της απόφασης.

Η αρχική εισήγηση του δημάρχου ήταν οι 64 εργαζόμενοι της ΔΕΑΠ να υπογράψουν μέχρι την 1η Μάρτη δίμηνη σύμβαση - χάνοντας έτσι κάθε εργασιακό δικαίωμα - διαφορετικά θα διωχτούν χωρίς αποζημίωση. Οι 64 είναι εργαζόμενοι που απασχολούνται 3 με 4 χρόνια με δίμηνες, 8μηνες συμβάσεις ή δίχρονα προγράμματα που έληξαν. Η πραγματική επιδίωξη του δημάρχου ήταν να διώξει αυτούς τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τον προκάτοχό του, Ι. Λαγουδάκο (ΝΔ), και να χρησιμοποιήσει με τη σειρά του την επιχείρηση ως ρουσφετολογικό μηχανισμό. Απόδειξη ότι ήδη έχει προσλάβει 20 εργαζόμενους με δίμηνη σύμβαση που τώρα λήγει!

Από την πρόεδρο του Σωματείου Ρούλα Καλογερόγιαννη τονίστηκε ότι η εργασία είναι δικαίωμα που «το κατακτάμε με αγώνες» και ότι το σωματείο δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται για μόνιμη σταθερή δουλιά όλων των εργαζομένων. Από τον Γιάννη Πατσιλινάκο, πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της αγωνιστικής Κίνησης, καταγγέλθηκε ότι αυτό που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι να μην υπάρχουν μόνιμοι εργαζόμενοι, αλλά όμηροι χωρίς εργασιακά δικαιώματα και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα για να υπερασπίσουν το δίκιο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ